Helena Casas durant la competició d'aquest cap de setmana

Helena Casas fa història amb una plata a la Copa del Món de Keirin

La ciclista de Vila-seca acaba segona en la prova de keirin en la Copa del Món celebrada a Milton, Canadà. És la primera esportista espanyola en aconseguir-ho

Helena Casas ha escrit amb lletres daurades el seu nom en la història del ciclisme en pista espanyol després d’aconseguir aquest cap de setmana la medalla de plata en la prova de keirin de la Copa del Món que s’ha celebrat a la localitat canadenca de Milton. L’esportista de Vila-seca, integrant de l’equip BH GN6 Cycling Team i una de les seleccionades per al combinat estatal, ha acabat segona en la gran final de la competició i s’ha penjat el primer metall femení de la història d’aquesta disciplina esportiva a Espanya.

Una medalla mitjançant una repesca

No ha estat una competició assequible per a Helena Casas. La vila-secana ha hagut de recórrer a una repesca per tenir opcions de ser a la gran final. Casas veia com en la primera ronda de l’esdeveniment quedava fora de les tres primeres places que donaven accés a la segona eliminatòria després d’una cursa molt equilibrada on les quatre primeres quedaven a menys de dues dècimes de segon. Després d’una brillant actuació en la respesca, quedant primera per davant de Crismonita Dwi Putri i Robyn Steart amb 0,048 s i 0,212 s, respectivament, l’esportista de casa nostra aconseguia el bitllet per a la gran final després d’entrar en la tercera plaça en la segona eliminatòria.

Amb les medalles en joc, Casas ha extret la seva millor versió i després d’una lluita en la recta final de les sis voltes ha aconseguit travessar la línia de meta en la segona plaça, només superada per l’holandesa Van Riessenlluita amb 0,094 segons d’avantatge. La ciclista de Vila-seca no ha pogut amagar la satisfacció per la seva plata afirmant que se sent «molt feliç pel resultat d'avui, estar al mundial depenia molt d'allò que fes en aquesta copa i al final hem complert amb l'objectiu». Ha tingut paraules d’agraïment pel «seleccionador Raúl Mena, gràcies per la confiança que ha tingut en mi; també a l'equip i al meu entorn». Amb aquest resultat, Casas s’ha classificat per a la 117a edició del mundial de ciclisme en pista que se celebrarà del 26 de febrer a l’1 de març al Velòdrom de Berlín: «Ara, al mundial, a donar més guerra».