El primer equip del Reus Deportiu sobre la pista del Palau d'Esports

El Reus Deportiu argumenta la seva absència de la Lliga Catalana d’hoquei patins

L’entitat roig-i-negra al·lega motius de seguretat per no participar en la Lliga Catalana, desvinculant-ho totalment de la seva sortida de l’Associació de Clubs d’Hoquei Patins

El Reus Deportiu Miró no formarà part de la Lliga Catalana d’hoquei que cada estiu se celebra i forma part d’una part clau de la pretemporada ganxeta i el club s’ha pronunciat al respecte. L’entitat presidida per Mònica Balsells vol desvincular totalment la delicada relació amb les institucions com l’Associació de Clubs d’Hoquei Patins argumentant que s’ha renunciat a la competició per qüestions de seguretat relacionades a la Covid-19.

A més, el Reus Deportiu afirma no veure’s capacitat per obrir el Palau d’Esports al públic, considerant prudent no jugar aquesta competició perquè podria posar en risc el normal funcionament del club. A més, resten importància al torneig afirmant que «no deixa de ser una competició de pretemporada», matisant que això no implica que els roig-i-negres no disputin pròximes edicions. També recorden que altres torneigs en diferents seccions de l’entitat també s’han ajornat, no agafant el revolt mediàtic de l’hoquei.

Els arguments del Reus Deportiu

  • El motiu principal pel qual el Reus Deportiu Miró ha decidit no formar part de la Lliga Catalana aquesta temporada és per qüestions de seguretat respecte a la Covid-19.
  • El Reus és un club amb múltiples serveis, seccions, instal·lacions i un centenar de treballadors, que deu la seva activitat als socis i sòcies de l’entitat. La participació del primer equip d’hoquei a la Lliga Catalana podria posar en risc el normal funcionament del club, i és per això que s’ha cregut pertinent no formar part d’aquesta competició.
  • Ara com ara el club no es veu capacitat per obrir el Palau d’Esports al públic amb les màximes condicions de seguretat, malgrat les restriccions que s’indiquen, ja que els possibles contagis derivats d’un partit d’hoquei posarien en risc tota l’activitat del club.
  • No es vol insinuar, amb això, que la resta d’equips o l’organització no estiguin garantint la seguretat de jugadors, equips tècnics i aficionats a l’hora de celebrar els partits de Lliga Catalana. Tot i això, des del Reus Deportiu hem cregut que el més prudent en les circumstàncies actuals era prioritzar l’activitat del club.
  • La Lliga Catalana, malgrat el prestigi -que celebrem- que ha agafat des de la seva recuperació per part de l’Associació de Clubs i la Federació Catalana, no deixa de ser una competició de pretemporada. El fet de no participar en la Lliga Catalana suposa pel Reus Deportiu Miró un alleujament en la planificació esportiva d’una pretemporada del tot atípica.
  • La renúncia del Reus Deportiu Miró a formar part de l’Associació de Clubs d’Hoquei Patins no ha tingut cap influència en la decisió de no participar a la Lliga Catalana.
  • El fet de no disputar aquesta temporada la Lliga Catalana no implica que el Reus Deportiu Miró no la disputi en pròximes edicions ni que deixi de participar en les competicions oficials previstes per aquesta temporada, ans al contrari.
  • Aquesta no és l’única decisió que ha pres el Reus Deportiu en aquest sentit, malgrat que ha sigut la que més repercussió ha tingut. S’han anul·lat i ajornat competicions en altres seccions, com tennis o pàdel, pels mateixos motius i recentment s’han anul·lat totes les activitats grupals al club, des de cursets de natació fins a entrenaments de la base.

Comentaris