CRÒNICA

El Nàstic guanya el Ceuta i es jugarà l'ascens contra el Málaga

El Nàstic s'imposa per la mínima al Ceuta amb gols de Godoy i Borja i es classifica per a la final del play-off d'ascens. El Málaga, el darrer rival per tornar a la Liga Hypermotion

Godoy celebrant l'1 a 0 en el minut 22 amb l'afició embogida
Godoy celebrant l'1 a 0 en el minut 22 amb l'afició embogida | Laia Solanellas
09 de juny del 2024
Actualitzat el 10 de juny a la 13:27h

El Nàstic de Tarragona ha guanyat al Ceuta (2-1) i es troba a només dos partits de poder tornar al futbol professional cinc anys després. Els gols d'Alan Godoy en el minut 22 i Borja Martínez en el minut 45 han servit, no exempts de patiment, per classificar-se per a la final de la promoció on ja espera el Málaga. Els 13.972 espectadors presents al Nou Estadi Costa Daurada condueixen l'equip de Dani Vidal a la Rosaleda després d'un duel amb molta tensió dins i fora de la gespa.

Un primer temps per somiar

Després del 2 a 2 del partit d'anada, el Nàstic ho tenia tot de cara per classificar-se. Un empat o qualsevol victòria li servia per segellar el bitllet com a la gran final. Hi havia marge per a l'error, però no es podia especular amb el marcador. I així ho ha aplicat l'equip dirigit per Dani Vidal. Si Òscar Sanz avisava en el minut 11, Alan Godoy ampliava la felicitat tarragonina en el minut 22. Una pilotada llarga era caçada pel canari qui, en posició legal, superava el porter visitant Pedro López tot i la pressió dels dos centrals del Ceuta.

El Nàstic s'avançava i en volia més. Gorostidi aprofitava un llançament de cantonada per estar a prop del segon i no ha estat fins al temps afegit del primer temps quan ha arribat el segon gol. Una jugada excelsa del capità Joan Oriol acabava amb una centrada del cambrilenc per trobar el cap de Borja Martínez i fer el 2 a 0. El migcampista, que havia entrat al terreny de joc per la lesió de Gorostidi, només necessitava cinc minuts per encarrilar l'eliminatòria.

Els incidents aïllats del partit d'anada que van patir l'expedició tarragonina i els seus aficionats ha passat factura al llarg de la setmana i la tensió entre ambdós conjunts ha estat notable avui. El Ceuta ha rebut l'impacte d'un objecte a l'autobús que ha provocat el trencament d'un vidre, els insults entre aficions han estat presents i després del 2 a 0, diversos espectadors locals han provocat aldarulls amb la banqueta visitant. El duel s'ha hagut d'aturar en diferents ocasions, tot i que ambdós entrenadors li han restat importància després de la finalització del matx.

Patiment amb final feliç

Amb dos gols de marge, el Nàstic es podia permetre jugar amb els nervis del rival en el segon temps. Malauradament, no ha durat gaire perquè Rodri Ríos, aprofitant una mala sortida d'Alberto Varo, anotava el 2-1 en el minut 65. Tot i que el davanter visitant ha acabat caient sobre el porter, l'àrbitre ha donat validesa al gol i el fantasma del patiment ha tornat a les graderies. Amb el patiment també ha tornat la tensió a les banquetes.

Dani Vidal ha acabat expulsat per retenir la pilota i enganxar-se amb Rodri Ríos en el minut 74. Mentre el tècnic grana pujava a la graderia per veure el partit, Alberto Varo i el pal esquerre evitaven l'empat ceutí. Ha estat la darrera gran ocasió de l'encontre, disputant-se la resta del matx entre nervis i imprecisions. La graderia s'ha posat les botes i s'ha convertit en el jugador número 12, animant com feia anys que no es veia. Els homes de Dani Vidal han respost com calia: morint a l'àrea rival i certificant el bitllet per a la final.

El pròxim cap de setmana, amb un horari encara per determinar: Málaga-Nàstic. El primer dels dos darrers partits de la temporada. El retorn a la Liga Hypermotion es troba a 180 minuts. O 210 si hi ha pròrroga.

FITXA TÈCNICA
Gimnàstic

Varo, Domingo, Trigueros, Nacho, Oriol, Sanz, Gorostidi (Borja 39'), Jardí (Andy 61'), Concha (Santamaria 85'), Godoy i P. Fernández (M. Fernández 61')
Ceuta
Pedro López, Fran (Alain 46'), Lolo González, Aisar (Jota 68'), Meléndez, Rodri Ríos, Julio Iglesias (Romera 46'), Uche, Redru, Danese i Cedric Teguia
Gols
1-0 / Godoy (22')
2-0 / Borja (45')
2-1 / Rodri (65')
Targetes grogues
Per als locals Nacho (44') i Concha (62') i per als visitants Fran (20') i Rodri (74')