CRÒNICA

El Nàstic surt viu de Málaga i haurà de guanyar al Nou Estadi per pujar

El Nàstic perd per la mínima al camp del Málaga i està obligat a guanyar per qualsevol resultat per ascendir a la Liga Hypermotion. Un córner amb polèmica i un penal, els gols andalusos

El Nàstic perd a Málaga i haurà de guanyar a Tarragona per ascendir a la Liga Hypermotion | @NasticTarragona
15 de juny del 2024
Actualitzat a les 23:45h

El Nàstic haurà de guanyar el Málaga al Nou Estadi Costa Daurada el pròxim dissabte a les 21.00 hores si vol ascendir a la Liga Hypermotion. Únicament li val la victòria (per qualsevol resultat) després de la derrota per 2 a 1 a La Rosaleda en un encontre on el resultat podria haver estat força pitjor. Els tarragonins, tot i no quallar un mal partit i mostrar-se amb les idees clares i contundents quan calia, han pogut encaixar algun gol més que hauria dificultat molt el retorn al futbol professional. Les dianes locals, un després d'un córner amb dues pilotes al terreny de joc i un altre de penal. Concha empatava en el primer minut de la represa.

Perdones la primera, encaixes la darrera

Els grana saltaven a la gespa de la Rosaleda buscant complir amb el guió previst: extreure el millor resultat possible per rematar la feina al Nou Estadi Costa Daurada. I quan la graderia local bullia com una olla a pressió, a punt ha estat de silenciar-la Alan Godoy. Primer atac, Pablo Fernández avança per la dreta i la deixa per Godoy dins de l'àrea que no ha pogut superar el porter Herrero. L'afició tarragonina es posava les mans al cap i desitjava no haver de recordar aquesta acció. Malauradament així ha estat.

El Málaga ha anat de menys a més dins l'encontre i ha acabat gaudint de més i millors ocasions en el primer temps davant un Nàstic que es mostrava sòlid fins just abans del descans. Trigueros i Nacho desesperaven el pitxitxi local Roberto i els nervis anaven augmentant amb el pas dels minuts. Els malaguenys han protestat un possible penal en el minut 16, però l'àrbitre s'ha desentès. Concha provava sort en el minut 30 i Herrero tornava a desviar. Igual que Varo, qui rebutjava una rematada de cap d'Einar en el minut 33.

Quan semblava que el resultat inicial acompanyaria els jugadors al vestidor, el Nàstic ha abaixat la guàrdia durant uns segons i el Málaga ho ha aprofitat. Centrada de cantonada, Godoy protestant que hi havia dues pilotes dins del camp després d'endinsar-la ell mateix i rematada en solitari de Roberto al primer pal per desfermar l'eufòria i marcar l'1 a 0 en el descompte. Les protestes no han estat poques, però totes han resultat indiferents per al col·legiat.

Reacció inicial i penal determinant

El Nàstic acabava d'encaixar un gol dels anomenats "psicològics". Si ràpids han estat els malaguesos per anotar abans del xiulet final del primer temps, ràpid ha estat el conjunt de Dani Vidal per empatar. Primera acció de perill del segon temps, internada de Concha per realitzar un potent xut que superava Herrero pel pal llarg. Era el minut 46 i el Nàstic situava un esperançador 1 a 1 a l'electrònic davant l'esclat de joia dels seguidors nastiquers presents a La Rosaleda. Els grana despertaven i oloraven sang, mostrant-se més incisius a l'àrea rival.

El Málaga ha superat el mal moment i una agafada de samarreta a Einar acabava amb l'àrbitre assenyalant penal a favor del Málaga. Varo encertava la trajectòria, però el bon llançament del jove davanter local acabava amb el 2 a 1 en el minut 56. Tot i que el penal es podia xiular, el conjunt grana n'ha patit molts com aquest durant la fase regular i mai se li ha assenyalat un a favor. Qüestió de criteris arbitrals.

Daniel Palencia, col·legiat molt protestat pel públic, també es desentenia d'una jugada perillosa dins de l'àrea davant la desesperació malaguenya. Els de Dani Vidal volien reaccionar però sense perdre el cap. Un gol més dels locals deixaria l'eliminatòria molt coll amunt. El Málaga també feia un pas enrere en la recta final, però els grana no ho podien aprofitar per generar prou perill per empatar. Hauria pogut caure el tercer amb una mica més d'encert en els darrers metres però, afortunadament pel Nàstic, els tarragonins surten vius i amb opcions d'ascendir.

Dissabte vinent a les 21.00 hores, el partit de tornada sentenciarà la temporada dels dos equips. Si el Nàstic guanya, la glòria de l'ascens serà grana. Si el Málaga empata o s'imposa, la festa serà andalusa.

FITXA TÈCNICA
Málaga

Herrero, Gabilondo (Puga 78'), Einar, Juande (Nelson 46'), Ferreiro, Medina (Larrubia 78'), Molina (Juanpe 87'), Víctor, Genaro, Roberto i Lorenzo (Sangalli 65')
Gimnàstic
Varo, Pol, Trigueros, Nacho, Oriol, Sanz, Borja, Jardí (Mula 70'), Concha (Santamaria 80'), Godoy (Andy 88') i P. Fernández (M. Fernández 80')
Gols
1-0 / Roberto (45')
1-1 / Concha (46')
2-1 / Roberto (57')
Targetes grogues
Per als locals Einar (17'), Juande (34') i Molina (85') i per als visitants Borja (37'), Nacho (56') i Sanz (68')
Targetes vermelles
Per al grana Iker Recio (90')
Àrbitre
Daniel Palencia Caballero
Incidències
Matx d'anada de la final del play-off d'ascens a la Liga Hypermotion disputat a La Rosaleda de Málaga amb la presència d'uns 29.000 espectadors, uns 200 procedents de Tarragona