La plantilla del CF Reus no fa marxa enrere i augura el possible final fatal

El capità del CF Reus Deportiu, Jesús Olmo, ha llegit la carta acompanyat de tots els seus companys de la plantilla
Jesús Olmo, juntament amb els capitans i la resta de la plantilla, ha fet la lectura de la carta | Laia Solanellas

 

El capità Jesús Olom, amb tots els seus companys al seu darrere, ha llegit una carta escrita per tots els integrants de la primera plantilla del club, exposant tot el viscut fins ara, des que es va anunciar la situació del club durant el mes d'agost, fins aquest moment. «Hem arribat a una situació límit després de tantes promeses incomplides», argumenta la plantilla en la missiva. El futur del CF Reus segueix sent una incògnita, però a poc a poc es comença a veure més i no pinta gens bé per l'entitat ganxeta.

El futur del CF Reus, a punt d'esbrinar-se

Des del mes d'agost que es va donar a conèixer aquesta situació, «ens vam marcar l'objectiu d'arribar vius al mes de gener, amb la promesa del club d'arribar a un any nou, amb la situació resolta a nivell econòmic». Les promeses del club, no han acabat per arribar i la data que hi havia marcada era el 29 d'octubre, quan tot s'havia de solucionar.

«El club no va complir res del que ens va prometre», expliquen en la carta, i el problema s'ha allargat fins al dia d'avui, quan ha arribat el comunicat dels futbolistes explicant tota la situació viscuda per ells, cos tècnic i treballadors de l'entitat. Els drets dels futbolistes, s'han vist perjudicats i ara «creiem que no hi ha cap sortida perquè siguin garantits».

LaLiga els va prometre pagar-los-hi les mensualitats que no els havien pagat. «Aquesta era una solució parcial i convertiria el dia a dia del vestidor en un infern, ja que es prorrogaria l'agonia viscuda fins ara», expliquen en la carta. D'altra banda, aquest pagament no assegura que la plantilla, a final de temporada, disputar una nova temporada a segona divisió. «Si el 30 de juny el club no pagava les quantitats que deu, hi hauria un descens administratiu».

El capità, Jesús Olmo, ha encapçalat la roda de premsa de la plantilla del CF Reus | Laia Solanellas

 

El conveni col·lectiu els permetrà deslligar-se del club

El futur dels futbolistes seguirà, el que no està tant clar és si lligat al CF Reus o per un altre camí en el món del futbol. Gràcies al conveni col·lectiu, tots ells tenen l'opció de demanar la resolució dels seus contractes. «Hem decidit acollir-nos a aquest dret, perquè entenem que la situació és insostenible». La plantilla del CF Reus ha decidit fer el pas de denunciar l'entitat pels impagaments i s'inicien així els tràmits per la desvinculació massiva dels futbolistes.

El conveni col·lectiu que hi ha al futbol, els jugadors es podran deslligar dels seus contractes amb el CF Reus després d'aquesta situació viscuda. «És una situació límit», ha llegit Olmo, on l'única solució era competir sota mínims, en una difícil competició, per acabar baixant per una mala gestió de l'entitat.

La plantilla del CF Reus té l'opció de demanar la resolució dels seus contractes | Laia Solanellas

 

Agraïment a l'afició i a la ciutat de Reus

«No es mereixen aquest desenllaç». Amb emotivitat i dedicant unes paraules a totes aquelles persones que han cregut sempre amb la professionalitat dels jugadors quan saltaven al terreny de joc. «Lamentem aquest final, sobretot per la ciutat, pels empleats del club, però sobretot per una afició que sempre ha estat al nostre costat», així emetia el missatge Jesús Olmo escrit en la carta de la primera plantilla del CF Reus.

Carta de la primera plantilla del CF Reus Deportiu

Los integrantes de la primera plantilla del Club de Fútbol Reus Deportiu queremos manifestar lo siguiente ante la grave e insostenible situación que vivimos desde que dio comienzo la temporada oficial:

1) En el mes de agosto nos propusimos poner todo de nuestra parte para, en una situación de inferioridad, llegar vivos al mes enero, ya que teníamos la promesa del club de que con el nuevo año la situación estaría resuelta a nivel económico.

2) Desde que dio comienzo la temporada, el principal objetivo de los futbolistas ha sido competir con dignidad y exigir que todos los trabajadores del Reus cobrásemos. Sin embargo, ha sido imposible resolver la situación.

3) En dicho mes, varios compañeros no fueron inscritos, debido a la mala gestión y planificación económica del club, lo que dejó al equipo en clara inferioridad en relación al resto de rivales. Todos éramos conscientes de que competiríamos en inferioridad de condiciones, pero en todo momento esta plantilla ha mostrado en el terreno de juego su profesionalidad y ahí están los resultados para confirmarlo.

4) El pasado 29 de octubre debió quedar solucionada la situación, pero el club no cumplió con lo que nos prometió. El problema se ha alargado hasta hoy, cuando creemos que ya no hay ninguna salida para que nuestros derechos como profesionales sean garantizados.

5) La Liga propuso pagarnos las mensualidades adeudadas, aún sabiendo nosotros mismos que si a 30 de Junio el club no pagaba dichas cantidades descendería administrativamente de igual forma. La única solución a día de hoy es competir con una plantilla bajo mínimos de efectivos para afrontar una competición tan exigente y siendo conscientes de que el club muy probablemente descenderá por su mala gestión.

6) La plantilla considera que una solución parcial convertiría el día a día del vestuario en un infierno, ya que prolongaría la agonía vivida hasta ahora.

7) Gracias al convenio colectivo tenemos la opción de pedir la resolución de nuestros contratos y hemos decidido acogernos a este derecho porque entendemos que la situación ya es insostenible.

8) Hemos llegado a una situación límite después de tantas promesas incumplidas y viendo cómo algunos compañeros están viviendo una situación inadmisible para cualquier profesional. Respecto a la petición de suspensión del encuentro realizada por LaLiga, la plantilla la apoyaba debido a la situación anímica de la misma. Aun así disputaremos el encuentro con la misma profesionalidad mostrada hasta el día de hoy.

9) Lamentamos profundamente este desenlace, sobre todo por la ciudad, por los empleados del Reus y por una afición que siempre ha estado a nuestro lado y que no se merece lo que esta viviendo.

10) Por último, queremos agradecer el constante esfuerzo y trabajo desarrollado por nuestro sindicato, la Asociación de Futbolistas Españoles (AFE), desde que comenzó la temporada, en todo momento pendiente de encontrar una solución satisfactoria para nosotros, así como también la comprensión de LaLiga que ha puesto todo de su parte para ofrecernos una solución digna.

Firmado: primera plantilla del Club de Fútbol Reus Deportiu

"IMPORTANT: El Reus-Córdoba s'acabarà jugant i la plantilla parlarà divendres al migdia" "Ja se sap qui seran els rivals de Barça, Espanyol i Girona a la Copa del Rei"