Riudecanyes celebra el Dia Mundial de l'Aigua amb la 3a edició de la Cursa Comaigua

Les inscripcions a la Cursa Comaigua romandran obertes fins al dia 20 de març
La Cursa Comaigua acollirà diverses categories | Àngel Ullate

 

El pròxim diumenge 24 de març se celebrarà la 3a edició de la Cursa Comaigua a Riudecanyes, que donarà el tret de sortida des de la Plaça 1 d'octubre del mateix municipi. El motiu d'aquesta jornada és la celebració del Dia Mundial de l'Aigua, que és el divendres 22 de març. La jornada, de caràcter familiar, acull diverses categories de cursa, per tal que tant petits com grans puguin gaudir la seva participació. Així doncs, els majors de 18 anys hauran de participar en la Cursa d'Adults, la qual començarà a les 10.00 hores. D'altra banda, els nascuts entre el 2001 i el 2015, correran a la Cursa dels Infants, a les 11.00 hores.

 

Els més petits iniciaran la cursa en solitari, però quan arribin a la zona BOX —situada a 500 metres de meta— el seu acompanyant adult (pare, mare, familiar, etc.) s'acoblarà amb ells per arribar de manera conjunta a la línia de meta, agafats de la mà i celebrant el triomf. Serà obligatori l'acompanyament en les categories de Prebenjamins, Benjamins i Minis. Les categories Aleví, Infantil, Cadet i Juvenil podran escollir si participen acompanyats d'un adult o, al contrari, realitzen tota la cursa en solitari.

La Cursa Comaigua se celebrarà a Riudecanyes el pròxim 24 de març  | Cedida

 

Inscripcions i recollida de dorsals de la Cursa Comaigua

Per tots aquells que vulgueu participar en la 3a edició de la Cursa Comaigua, heu de formalitzar la vostra inscripció abans del dia 20 de març. Aquestes variaran en funció de si la inscripció és a la Cursa d'Adults o a la Cursa dels Infants, ambdues gratuïtes. Així doncs podeu fer-ho punxant sobre els següents enllaços:

Cursa d'Adults

Cursa dels Infants

 

Els 50 primers inscrits de cada categoria, tant d'adults com d'infants, seran obsequiats amb una samarreta tècnica. A més, tots els participants rebran avituallament i un obsequi sorpresa.

 

Posteriorment a la formalització de les inscripcions, podreu recollir el vostre dorsal per participar en la Cursa. Els horaris de recollida són el dimecres dia 20, de 8.00 a 15.00 hores i el dijous 21, de 8.00 a 14.30 hores i de 15.30 a 18.30 hores. Ambdós dies, el punt de recollida serà a les oficines del Consell Esportiu del Baix Camp. Pels que ho prefereixin, també es podrà recollir el dorsal el mateix dia de la cursa, de 9.00 a 9.45 hores. La seva utilització durant la cursa serà un requisit imprescindible per a la participació.

 

Comaigua i el Consell Esportiu del Baix Camp impulsen aquesta cursa

Fa més de 13 anys que Comaigua treballa per a oferir un servei de subministrament d'aigua de qualitat en més de 40.000 llars de la Comarca del Baix Camp. Presenta un compromís profund amb el medi ambient, el servei a les persones i amb les famílies en situació de vulnerabilitat.

 

Cadascuna de les accions que realitza té un impacte en el medi ambient i, també, en el dia a dia de les persones. Així doncs, des de Comaigua treballen perquè el compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible es consolidi any rere any, així com que els serveis oferits vagin més enllà d'una gestió excel·lent del cicle integral de l'aigua. El seu propòsit principal és contribuir activament a millorar la qualitat de vida dels pobles i ciutats on estan presents.

 

A Comaigua se sumem a la crida del Dia Mundial de l'Aigua per a no deixar a ningú sense aquest recurs bàsic. Consideren que una bona manera de celebrar-ho és fomentant els hàbits saludables i la sostenibilitat. Per aquest motiu organitzen, enguany, la tercera edició de la Cursa Comaigua conjuntament amb el Consell Esportiu del Baix Camp, convidant-vos a tots a córrer en família per a commemorar el Dia Mundial de l'Aigua.

 

El Dia Mundial de l'Aigua apel·la la importància d'aquest recurs

El Dia Mundial de l'Aigua se celebra de manera anual cada 22 de març. La jornada va estar instaurada com a crida a la importància de l'aigua i a fer-ne un bon ús a la Conferència de les Nacions Unides sobre Medi Ambient i Desenvolupament. Cada any la jornada s'orienta a una problemàtica diferent entorn del mateix recurs: l'aigua. Enguany, es fa ressò de la crisi existent i de la manca d'aigua en nombroses llars de la societat.

L'aigua és un recurs imprescindible en la vida de les persones  | TarragonaDigital

 

El mal ús d'aquest recurs tan preuat, així com el seu malgastament, han dut a la societat a una crisi actual en la qual l'aigua potable s'ha convertit en un recurs —pràcticament— escàs. Durant la jornada es farà una crida a la importància de l'aigua en el benestar de la població, així com del creixement i impacte positiu que suposa.