Castán travessant el tram complicat del circuit

Núria Castán debuta amb una cinquena plaça al Freeride World Tour

La surfista de neu almosterenca debuta en la màxima categoria de l’’snowboard’ mundial acabant en el cinquè lloc després d’una caiguda que li ha restat opcions de més puntuació

L’esportista almosterenca Núria Castán no ha pogut gaudir d’un debut rodó en el Freeride World Tour, la màxima categoria del mundial de surf de neu, després d’acabar la primera prova celebrada al Japó en la cinquena posició de la classificació. La surfista de neu de 22 anys, que debutava d’aquesta manera en la competició després d’aconseguir l’ascens la campanya 2019, ha quedat penúltima classificada davant les millors i més experimentades dominadores de la planxa sobre neu com la francesca Marion Haerty, l’australiana Michaela DavisMeehan o la nord-americana Erika Vikander.

La Vall d’Hakuba, un record imborrable

Castán no oblidarà mai la jornada viscuda a la Vall d’Hakuba, escenari japonès on s’ha celebrat la primera prova del Freeride World Tour. La ganxeta ha format part d’una prova on han participat els 41 millors esquiadors de muntanya i surfistes de neu en quatre categories diferents. L’esportista del Baix Camp ha iniciat el descens amb fermesa i seguretat. Fins i tot amb cert atreviment impropi d’una debutant en la màxima categoria, arribant a creuar una zona rocosa de dificultat, demostrant als presents que la valentia no serà quelcom que no aporti.

Núria Castán després d'arribar a la meta
L'almosterenca ha acabat en la cinquena plaça | FWT

Núria va arriscar i li va sortir bé, sorprenent els presents. Malauradament l’alegria duraria poc perquè pocs segons després, tot i frenar la gran velocitat aconseguida, un mal aterratge en una zona de curta transició l’ha fet caure, ensorrant les seves possibilitats d’aconseguir una millor puntuació. D’aquesta manera, l'almosterenca ha acabat la primera prova del mundial ocupant la cinquena plaça amb 2400 punts. La francesa Haerty ha començat l’any guanyant i defensant el títol del 2019, mentre que l’australiana Davis-Meehan i la nord-americana Vikander l’han acompanyat en el podi.

La pròxima cita del mundial no es farà esperar gaire: serà entre el 6 i el 12 de febrer al Kicking Horse de Canadà. Podeu recuperar l'actuació de Castán al Japó a partir del temps 1.31.10 del següent vídeo.


Comentaris