Valls ho té tot a punt per una nova edició de la Caminada Popular. Es tracta d'una de les activitats impulsades pel Patronat Municipal d'Esports tradicionalment més multitudinària. Enguany celebra la tretzena edició.
L'activitat, patrocinada per AGBAR i que compta amb la col·laboració del Consell Esportiu de l'Alt Camp, l'Ajuntament de Nulles, la Federació d'Associacions de Veïns de Valls i de les entitats senderistes vallenques, K+ i Secció de muntanya AAEET, tindrà lloc diumenge 27 de març i portarà els i les participants fins a Nulles.
La tretzena edició de la caminada popular, amb un desnivell acumulat de 100 metres, preveu un itinerari pràcticament pla, de 14 quilòmetres i 800 metres. Arribarà fins a Nulles i es calcula que es pugui completar aproximadament en unes 4 hores i mitja. La sortida de la caminada s'efectuarà a les nou del matí des de la plaça de Sant Francesc. Hi haurà una zona d'avituallament a Nulles i l'arribada tindrà lloc al mateix punt de sortida.
Concretament, el recorregut de la caminada començarà a la plaça de Sant Francesc. S'enfilarà cap a la carretera de Barcelona, rotonda del barri dels Castells, carretera de Nulles, camí de Vilabella, Urbanització Els Calders, creuar el torrent de la Fonollosa, arribada a la Capella de la Mare de Déu de la Llet, seguir pel Pont de l'Hospitalet, el Bosc d'en Lluc, el nucli de Casafort i arribada a Nulles. Pel que fa a la tornada, el recorregut passarà pel tram de la Ruta de les Alzines, Bellavista, Capella Mare Deu de la Llet, torrent de la Fonollosa, Urbanització Calders, rotonda del barri dels Castells i arribada a Valls, a l'aparcament de Sant Francesc.
Aquest any la caminada serà solidària amb l'Associació AFASIT, es proposa una col·laboració voluntària de 5 euros per persona i 10 euros per família. L'Associació AFASIT neix per oferir un acompanyament a les famílies amb menors que han patit abusos.
Segons l'OMS, 1 de cada 5 infants pateix, ha patit o pot patir abusos sexuals infantils, el 74% d'aquests són intrafamiliars o de l'entorn més proper, cosa que complica el seu desvetllament. A Tarragona, actualment, hi ha més de 400 denúncies. Cal tenir en compte que només es denuncia un 15% dels casos. L'associació impulsa diferents accions com campanyes de sensibilització, tallers i xerrades als centres educatius, formació a professionals i oferir un espai jurídic especialitzat per al procés penal.
Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar, fins al 23 de març, a través del web del Patronat o presentant la butlleta d'inscripció al CEM El Fornàs o a les oficines del Patronat Municipal d'Esports.