CRÒNICA

Tràgic final: el Nàstic es queda sense ascens en el descompte

El Nàstic empata contra el Málaga (2-2) amb un gol visitant en el temps de descompte de la segona part de la pròrroga. Els grana havien remuntat amb un home menys

El Nàstic ha patit un cruel desenllaç en el play-off d'ascens.
El Nàstic ha patit un cruel desenllaç en el play-off d'ascens. | Laia Solanellas
22 de juny del 2024
Actualitzat el 23 de juny a la 1:43h

El Nàstic de Tarragona seguirà una temporada més a Primera RFEF després d'empatar (2-2) contra el Málaga en un duel èpic i tràgic alhora. Els grana han aconseguit remuntar l'eliminatòria després de situar-se 2 a 0 a favor jugant amb un home menys durant més d'una hora, però dos gols visitants en la segona part de la pròrroga, el darrer fregant el final del descompte, han trencat els cors dels més de 14.000 seguidors nastiquers. El futbol torna a etzibar una bufetada de crueltat a un Nàstic que ha tingut a tocar l'ascens més èpic que es recorda.

Mal inici

El matx començava a torçar-se en els primers 45 minuts. El Málaga ha quallat a la perfecció el guió previst per jugar a Tarragona i ha alentit el joc, fent ballar als grana i perdent temps en qualsevol ocasió que podia. Davant s'ha trobat un Nàstic imprecís que ha fallat en elements bàsics com controls, passades fàcils o avançaments al rival. Els andalusos complien i els tarragonins no. Els primers 60 minuts és l'únic que se li pot retreure als futbolistes nastiquers en la nit d'avui: no han estat encertats, però li han posat remei.

Un remei quan més difícil semblava. Trigueros era expulsat per una segona targeta groga en el minut 63. L'àrbitre Mallo Fernández castigava amb severitat les accions del Nàstic, però era més benèvol amb les visitants. Un cop més, els criteris arbitrals perjudicant els grana. Els homes dirigits per Dani Vidal havien de marcar i fer-ho amb un home menys quan el Málaga havia estat millor. Una missió molt difícil, però no impossible per aquest equip que volia continuar somiant. Quan molts començaven a llançar la tovallola, Alan Godoy ha posat el cap d'esquena a porteria en una centrada de llançament de banda per desfermar l'eufòria a les graderies i empatar l'eliminatòria en el minut 72.

Un ascens que semblava èpic

Amb deu, el Nàstic ha aguantat fins al final dels noranta minuts i s'ho ha jugat tot a la pròrroga. I el miracle es produïa de forma momentània. Gorka Santamaria, davanter que no havia vist porteria en tota la temporada, ha aprofitat una magnífica centrada des de la banda dreta per enviar l'esfèric al fons de la xarxa i fer esclatar el Nou Estadi Costa Daurada i Tarragona sencera. Era el 2 a 0, el Málaga havia de marcar dos gols i, per desgràcia tarragonina, ho han aconseguit.

El desgast de jugar tants minuts amb un home menys i la insistència malaguenya han provocat el tràgic final. Dioni feia el 2-1 a l'inici del segon temps de la pròrroga aprofitant un rebuig de Varo. El resultat encara donava l'ascens al Nàstic, però el marge d'error ja no existia. Els jugadors intentaven aturar el joc, gratar minuts al cronòmetre i certs aficionats del Gol de Muntanya s'han sumat amb el llançament diverses pilotes al camp. L'àrbitre ha decidit suspendre durant uns minuts l'encontre i quan s'ha reprès, el pitjor malson grana s'ha convertit en realitat.

Digueu-li karma, digueu-li com vulgueu. Darrera acció del matx, centrada a l'àrea que no era rebutjada i Antoñito, quan el xiulet final es veia a l'horitzó, empatava el matx per deixar sense ascens al Nàstic. Els grana, que fins a la suspensió temporal del partit estava quallant el duel amb més èpica de la història dels play-offs d'ascens, ha acabat plorant de tristesa. Després de les clatellades de Llagostera i Vigo, ara se suma la del Málaga a Tarragona. El futbol li deu unes quantes als de la Budallera i la d'avui és una ben grossa per a uns jugadors a qui no se'ls hi pot retreure res.

FITXA TÈCNICA
Gimnàstic

Varo, Pol, Nacho, Trigueros, Oriol, Gorostidi (Borja 106'), Sanz, Andy (Dufur 75'), Concha (M. Fernández 84'), Godoy (Jardí 75') i P. Fernández (Santamaria 67' (Montalvo 120'))
Málaga
Herrero, Gabilondo, Einar (Ochoa 106'), Juande (Lorenzo 109'), Victor, Genaro (Dioni 77'), Lorenzo, Molina, Medina (Larrubia 59'), Ferreiro (Antoñito 100') i Roberto
Gols
1-0 / Godoy (72')
2-0 / Santamaría (94')
2-1 / Dioni (108')
2-2 / Antoñito (124')
Targetes grogues
Per als locals Trigueros (38' i 63'), Nacho (42'), Santamaria (93') i Jardí (105')
Targetes vermelles
Per al local Trigueros (63')
Àrbitre
Éder Mallo Fernández
Incidències
Partit de tornada de la final del play-off d'ascens a la Liga Hypermotion disputat al Nou Estadi Costa Daurada amb la presència de 14.531 espectadors, uns 400 seguidors malaguenys