Alerta a la demarcació de Tarragona: Activat l'Inuncat per pluges intenses

S'espera que aquest divendres arribin precipitacions que podrien superar els 40 litres per metre quadrat en mitja hora i, fins i tot superar el llindar d'acumulació de pluja de 100 litres per metre quadrat en 24 hores

Tarragona i l'Ebre tornen a estar en alerta per fortes pluges.
Tarragona i l'Ebre tornen a estar en alerta per fortes pluges. | TarragonaDigital
14 de setembre del 2023
Actualitzat a les 18:06h
ProteccióCivil ha activat aquest dijous l'alerta del plaespeciald'emergències per inundacions a Catalunya, Inuncat, per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges que poden ser intenses demà divendres.

Al matí les precipitacions poden afectar especialment les Terres de l'Ebre, i es preveu que es vagin desplaçant progressivament cap al litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona, fins acabar afectant al vespre sobretot les comarques de Barcelona i Girona.

L'SMC no descarta pluges que poden superar els 40litres per metrequadrat en mitjahora. També es pot superar el llindard'acumulació de pluja de 100litres per metre quadrat en 24hores. Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i ratxesfortes de vent.
 
L'Ajuntament de Tarragona, que tot just arrenca els actes de la FestaMajor de SantaTecla aquest divendres, ha activat el plamunicipal especial per inundacions i demana màxima precaució a la ciutadania. Les comarques tarragonines on s'espera que la pluja faci acte de presència són el Tarragonès, el BaixCamp, el Montsià, el BaixPenedès i la Riberad'Ebre.

ProteccióCivil demana molta prudència en les activitats a l'airelliure i en la mobilitat per aquestes comarques demà divendres, coincidint amb l'entrada al cap de setmana. A més, es recorda especialment no circular ni travessar rieres o zonesinundables ni a peu ni amb el vehicle.