Tret de sortida a la Festa Major de Santa Tecla 2023 amb La Crida

Cap de setmana ple d'actes per donar el tret de sortida a la festa major de Tarragona

Tarragona bullirà d'activitat aquest cap de setmana.
Tarragona bullirà d'activitat aquest cap de setmana. | Marc Colilla
14 de setembre del 2023
Actualitzat a la 13:35h
Aquest divendres, 15 de setembre, a les set de la tarda, l'esperada FestaMajor de Tarragona començarà amb l'acte inaugural conegut com LaCrida. L'alcalde de la ciutat, RubénViñuales, convidarà tots els ciutadans a unir-se a la celebració de SantaTecla, la festa gran de Tarragona. L'esdeveniment tindrà lloc com és tradició a la plaça de la Font, on es rendiràhomenatge al Perpetuador d'aquest any, Salvador, i als més de 40Tecleres i Teclersd'Honor que celebren els seus anys de dedicació a aquesta festa.

Un cop finalitzi l'acte, l'EsbartSantaTecla oferirà un balld'homenatge als protagonistes. Seguidament, des del balcó de l'Ajuntament, la Cobla de Ministrers del Consell Municipal interpretarà el Toc de Crida, seguit d'una Tronada espectacular. L'alcalde proclamarà un enèrgic "ViscaSanta Tecla!" des del balcó. Finalment, l'alcalde i el Perpetuador encendran la metxa que posarà en marxa els OnzeMorters de Santa Tecla i la primera Tronada a càrrec de la Pirotècnia Martí, de Borriana (Plana Baixa), amb els paperets que inundaran la plaça d'alegria i color.

Un cap de setmana ple d'actes a Tarragona


Amb aquesta cerimònia, s'iniciarà un cap de setmana ple d'actes, incloent la Mostra de FolkloreViu, que en la seva 39a edició porta per títol 'Retalls del vestit'. Aquesta mostra pretén ser un recull dels diferentsmodels de vestits dels diablestradicionals del Camp de Tarragona i comptarà amb la participació de grups com el Ball de Diables de Reus, les Fil·loxeretes de SantSadurní d'Anoia, la Farnaca de Cambrils, el Caramot del Vendrell, el gegant Carrasclet de Reus i els Gegants de la Ciutat de Barcelona.

A més, aquest any també es celebra el 40è aniversari del Ball de Diables, una efemèride especial que serà commemorada juntament amb altres entitats com la Víbria, que fa 30 anys, i el Lleó gran i petit, amb 30 i 20 anys d'història, respectivament.

Diumenge serà un dia ple d'emocions amb dues granscites. A les 12.00 hores, a la plaça de la Font, es durà a terme la Diada de SantaTecla amb les actuacions dels Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca, garantint un espectacle únic.

A les 18.00 hores, a la plaça del nou escenari del ParcFrancolí, el grup musical més destacat d'aquest estiu, els TheTyets, oferiran una actuació en companyia d'Arc de Triomf, que actuaran en primer lloc.