Nou gir surrealista en el contracte de la brossa de Tarragona: els grups municipals reben un anònim

El contracte de la brossa de l'Ajuntament de Tarragona, implicat en un presumpte cas d'espionatge, suma un nou capítol ara amb l'enviament d'informació anònima als grups municipals

El cas del contracte de la brossa de l'Ajuntament de Tarragona suma un nou capítol surrealista.
El cas del contracte de la brossa de l'Ajuntament de Tarragona suma un nou capítol surrealista. | A.R.
07 d'agost de 2024, 09:27

Grups municipals de l'Ajuntament de Tarragona han rebut aquest dimarts 6 d'agost a la tarda un sobre anònim amb informació relativa al contracte de la brossa. Segons ha pogut confirmar l'ACN, un mínim de quatre formacions polítiques han rebut la documentació, on es fa un relat sobre qüestions relatives al procés de licitació i adjudicació del contracte, valorat en més de 230 milions d'euros.

En el text, que no aporta cap prova de què s'hi afirma, hi apareixen els noms de diferents càrrecs polítics del consistori dels darrers anys així com qüestions personals i professionals de treballadors municipals. Tot i que cap dels partits polítics ha volgut fer declaracions, algunes fonts han qualificat el contingut de difamacions.

Aquest és un capítol més amb relació al contracte de les escombraries de la ciutat, on està en marxa una investigació judicial arran de la denúncia d'una treballadora municipal que sospita que hauria estat espiada.

El surrealisme en el cas del contracte de la brossa de Tarragona

El contracte de la recollida i gestió de la brossa a l'Ajuntament de Tarragona només fa que complicar-se i oferir capítols surrealistes a cada pas. Fa tot just una setmana, el mitjà Porta Enrera va publicar una informació on apuntava que el cas de presumpte espionatge que està relacionat amb aquest contracte podria venir directament del consistori.


Aquesta afirmació es feia després d'assegurar que el telèfon mòbil d'una treballadora hauria patit esborraments i buidatge d'informació després d'una reunió municipal en què l'alcalde, Rubén Viñuales, hauria demanat a tots els presents que deixessin el telèfon fora de la sala. Cal recordar que inicialment es va creure que era el mòbil del mateix alcalde el què hauria estat espiat, un fet que després del peritatge del terminal es va acabar descartant.

Arran d'aquestes informacions, el grup d'Esquerra a l'Ajuntament de Tarragona va demanar una Junta de Portaveus urgent a l'alcalde, la qual es va desestimar i, per aquest motiu, els republicans van criticar la "bomba de fum" que Viñuales creuen que està fent en la gestió d'aquest serial ple de girs surrealistes al consistori tarragoní.