Berni Álvarez rep la cartera d'Esports de mans de Laura Vilagrà

El nou conseller d'Esports de la Generalitat ha promès el càrrec davant Salvador Illa i ja exerceix com a conseller

Berni Álvarez ha rebut la cartera d'Esports de mans de la fins ara titular Laura Vilagrà.
Berni Álvarez ha rebut la cartera d'Esports de mans de la fins ara titular Laura Vilagrà. | Marc Font/ACN
12 d'agost de 2024, 13:45
Actualitzat: 13:51h

Berni Álvarez ja és, oficialment, el primer conseller d'Esports de la Generalitat de Catalunya. Álvarez ha rebut aquest dilluns 12 d'agost la cartera d'Esports de la mà de la consellera sortint Laura Vilagrà. El traspàs s'ha oficialitzat cap a tres quarts d'una del migdia al Saló Torres-Garcia, al Palau de la Generalitat. Ha estat un traspàs breu en què Álvarez i la fins ara titular d'Esports s'han saludat i tot seguit el nou conseller ha rebut un dossier que li ha lliurat Vilagrà, que amb l'executiu d'Aragonès ha estat vicepresidenta i titular també d'Esports.

Cal recordar que amb el nou govern de Salvador Illa, es crea la conselleria d'Esports, una reivindicació que el sector feia des de fa anys. Fins ara, Berni Álvarez era conseller d'Esports i segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona, sent un dels pilars del govern municipal de Rubén Viñuales. Abans de la seva entrada en política, va ser jugador professional de bàsquet —arribant a jugar a la Lliga ACB— i entrenador del CB Tarragona durant 13 temporades.

Promesa del càrrec al Saló de Sant Jordi

Abans de rebre la cartera d'Esports de mans de Laura Vilagrà, Berni Álvarez ha pres possessió del seu càrrec en un acte al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. La cerimònia, que ha durat un quart d'hora, ha començat amb l'entrada del nou president Salvador Illa amb 'El Cant de la Senyera'. Posteriorment, el nou secretari del Govern, el tarragoní Javier Villamayor, ha llegit el decret de nomenament, i els nous consellers han anat prometent el càrrec.

L'acte de presa de possessió ha acabat amb l'Himne Nacional de Catalunya, donant pas al traspàs de carteres entre els membres del Govern sortint i entrant.

Arxivat a