El ple de la Diputació de Tarragona valida la compra de l'edifici de la plaça Imperial Tàrraco

Junts ha estat l'únic grup que ha votat en contra de la la modificació de crèdit que permetrà adquirir l’edifici

El ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat la modificació per la compra de l'edifici.
El ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat la modificació per la compra de l'edifici. | Redacció
09 de febrer del 2024
Actualitzat a la 13:24h
El ple extraordinari de la Diputació de Tarragona, celebrat aquest divendres 9 de febrer, ha donat llumverda a la modificació de crèdit de 4,5 milions d'euros per adquirirl'edifici de l'antiga Caixa Tarragona, situat a la plaça de la ImperialTàrraco de la ciutat. Aquest moviment té com a objectiu fusionar les seus corporativa i operativa de la institució, per "millorar l'eficiència dels seus serveis" segons l'ens.

La decisió ha rebut el suport de 17vots a favor dels partits que integren el govern de la Diputació (ERC i el PSC), així com del PP i Vox. Junts ha estat l'únic grup que s'ha oposat a la decisió amb 8 vots en contra.

El calendari de l'edifici de la Imperial Tàrraco

L'edifici de la ImperialTàrraco, actualment propietat del Banc Bilbao Vizcaya Argentaria S.A., serà adquirit en exercici del dret de tanteig i retracte que té la Diputació des de l'adquisició del seu edifici actual, Síntesi, el qual va ser comprat l'any 2013. S'estima que la compra es farà efectiva abans del pròxim mes de juny, per un valor de 4,5 milions d'euros, sense necessitat de recórrer a crèdits bancaris.

Un cop en possessió de l'edifici, es preveu que la seva reforma estigui completa abans del 2027, amb un pressupost inicial d'uns 5,5 milions d'euros. L'espai total, que abasta 7.782 metres quadrats, acollirà més de 300treballadors. Respecte a la seu corporativa actual de la Diputació, situada al passeig de Sant Antoni, es destinarà a usosinstitucionals i de representació, entre altres funcions.

Junts, l'únic partit en contra

Junts ha estat l’únic grup que ha votat en contra del modificatiu de crèdit. La diputada tortosina, Meritxell Roigé, ha manifestat que l’edifici no hauria de ser “una prioritat” per a l’ens i ha qüestionat els recursos que s’estan destinant a la ciutat, referint-se a les actuacions que també es preveuen a la Savinosa i a la Tabacalera. “Estem tornant a un model del segle passat, amb una Diputació més centralitzada que mai que s’allunya del concepte d’equilibriterritorial”, ha denunciat Roigé, qui ha recordat que mentre s’adquireix més patrimoni a Tarragona no hi ha pressupost per adquirir una seu a Tortosa.

Roigé ha manifestat que la Diputació de Tarragona “dona serveis i aglutina a tres territoris ben diferenciats i amb necessitats i inquietuds ben diferents”, referint-se al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Per aquest motiu, ha afirmat que “quan es parla d’operacions d’aquesta magnitud s’han de valorar no només pensant en aquesta actuació concreta, sinó amb mires més altes pensant amb les prioritats i les necessitats del conjunt del territori”.

Des del partit, han criticat algunes de les inversions previstes a la ciutat de Tarragona. Entre elles, destaquen els més de 10 milions d’euros previstos a l’edifici de l’antiga Caixa Tarragona, els 50milions d’euros a la Savinosa i els 10milions d’euros a l’edifici de la Tabacalera.