El TSJC desestima el recurs del NMC contra els resultats electorals de Cambrils

El partit de l'alcalde en funcions, Oliver Klein, ha anunciat que presentarà un recurs d'empara davant el Constitucional

Oliver Klein durant la presentació del programa electoral d'NMC.
Oliver Klein durant la presentació del programa electoral d'NMC. | Cedida
30 de juny del 2023
Actualitzat a les 14:55h
La sala del contenciós-administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs contenciós electoral presentat pel Nou Moviment Ciutadà (NMC), el partit de l'alcalde en funcions, Oliver Klein, contra el recompte de les eleccions municipals de Cambrils del passat 28 de maig.

La presentació del contenciós, després que tant la Junta Electoral de Zona com Central van desestimar en primera instància, va obligar a ajornar el ple d'investidura unes hores abans de la seva celebració, el 17 de juny. NMC impugnava els resultats de dues meses del municipi per considerar que havien existit irregularitats en l'escrutini.

La formació ja ha anunciat que "accepta, però no comparteix" la sentència i ja ha anunciat un recurs d'empara davant del Tribunal Constitucional.
 

El TSJC considera que els errors materials del recompte es van rectificar

Segons argumenta el TSJC, la Junta Electoral de Zona va verificar el recompte electoral i va rectificar els errors materials sobre el número de vots que es van produir en les dues meses. També apunta que no resulten rellevants els vots qüestionats per al resultat final de l'elecció. Segons al·legava NMC, la formació Activem Cambrils hauria quedat a set vots d'aconseguir el 5% per obtenir representació al consistori.

En canvi, la Junta Electoral de Reus considera que els deu vots omesos a aquesta candidatura en una de les actes d'escrutini d'una mesa es va ajustar al resultat real final, sense que existissin elements per plantejar que n'hauria aconseguit més. En l'altra mesa en qüestió, una discrepància de l'acta va suposar que baixés dos vots.
 

Recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional

Malgrat haver obtingut la victòria a les eleccions, Oliver Klein no disposa de majoria per tornar a ocupar l'alcaldia arran del pacte de govern anunciat per ERC, PSC, Junts i En Comú Podem. Un cop feta comunicada la sentència, el president de la seva formació, Antonio Martínez, ha anunciat un nou recurs, ara d'empara i davant el Tribunal Constitucional.

"Molts cambrilencs i cambrilenques s'adrecen a nosaltres, cada dia, demanant-nos que arribem fins el final en la defensa de la democràcia i de la netedat dels resultats electorals al nostre municipi", ha assegurat Martínez.

Considera que, malgrat desestimar tots els recursos electorals i judicials presentats, "segueix quedant en entredit la configuració d'un nou govern municipal que no representa la voluntat majoritària expressada la jornada electoral i que només uneix als seus components per interessos personals i partidistes propis dels interessos de poder dels partits grans".