ERC critica el govern municipal de Tarragona per la gestió organitzativa: «Va a la deriva»

Els republicans denuncien que el consistori està perdent estructura tècnica i que el nou model gerencial proposat pel govern Viñuales "és un fracàs"

Esquerra ha criticat el rumb del govern municipal de Tarragona pel que fa a l'estructura organitzativa interna.
Esquerra ha criticat el rumb del govern municipal de Tarragona pel que fa a l'estructura organitzativa interna. | TarragonaDigital
24 de juliol del 2024
Actualitzat a les 17:56h

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona ha carregat contra el govern municipal perquè "veiem com l'estructura organitzativa de l'Ajuntament va perdent força. Les gerències fan que l'engranatge tècnic del consistori tiri endavant, però cada vegada en van quedant menys i ho veiem amb molta preocupació", ha dit la portaveu Maria Roig. Les crítiques dels republicans arriben després que el concurs de la nova macrogerència de Promoció Econòmica hagi quedat desert i que marxi Jordi Dies, gerent de l'AIE, d'SMHAUSA i de l'EMDET, que s'incorporarà a l'Ajuntament de Reus.

Esquerra ha recordat que després de més d'un any de mandat del govern Viñuales encara no hi ha un gerent de Turisme i que l'executiu municipal no ha pogut desenvolupar la seva nova estructura gerencial. "El govern del PSC és incapaç d'endreçar l'Ajuntament i va a la deriva, amb les greus conseqüències que pot tenir per a tota la ciutadania. No han desplegat cap de les tres noves macrogerències que proposaven i un dels gerents més importants que tenim marxa a l'Ajuntament de Reus, perdent talent a casa nostra", ha expressat Roig.

"No compartim aquesta estratègia perquè hi ha àrees que s'han de treballar de manera individual"

La portaveu ha defensat la bona feina organitzativa que es va fer el mandat passat, "creant noves estructures, com un cap de Recursos Humans i convocant concursos públics a les gerències de Turisme, Transports, Mercats o Mitjans de Comunicació, així com empoderant aquelles direccions existents que ja funcionaven". Per això, des d'ERC critiquen la nova aposta de l'alcalde Viñuales de crear noves macrogerències i direccions, "no compartim aquesta estratègia perquè hi ha àrees que s'han de treballar de manera individual per la seva importància com pot ser el Turisme. Creiem que els equips que funcionaven no calia tocar-los, costa molt crear bons equips".

Maria Roig ha afirmat que "no entenem tampoc, per exemple, com pel 2025 es vol una nova direcció del POUM quan la que hi ha ja funciona molt bé i en aquelles dates el procés del nou planejament urbanístic ja haurà gairebé finalitzat, no té cap sentit". La portaveu ha afegit que la nova organització "no suposarà un estalvi econòmic a l'Ajuntament" i demana celeritat al govern Viñuales "per trobar una solució immediata per no perdre l'estructura tècnica de la casa i posar un rumb clar per fixar les línies estratègiques i no tenir quatre anys perduts amb les greus conseqüències que pot comportar per a la ciutat".

Arxivat a