José Manuel Tejedor no es tornarà a presentar amb Ciutadans a Calafell

La decisió deixa en una incògnita la situació del partit taronja al municipi

Tejedor, amb una foto del Rei emèrit, en un ple de Calafell.
Tejedor, amb una foto del Rei emèrit, en un ple de Calafell. | TGNDigital
24 de febrer del 2023
Actualitzat a les 9:26h
José Manuel Tejedor ha anunciat a través de les seves xarxes socials que es retira de la política i no es presentarà a les eleccions municipals de Calafell amb Ciutadans. Tejedor, que ha estat el cap de llista de la formació taronja els dos últims comicis municipals, ha argumentat que no concep la política "com una professió", sinó com una "etapa de servei públic" amb caducitat.

Aquesta caducitat ha arribat ara, després de vuit anys en què ha estat regidor a l'Ajuntament de Calafell. El fins ara polític assegura que s'ha endut moltes experiències i aprenentatges en la seva etapa al consistori, però creu que ara ha arribat el moment de dedicar el temps a la família i a altres coses.

Tejedor es va presentar per primer cop amb Cs el 2015, uns comicis en què el partit va entrar al consistori amb dos regidors. En aquell mandat, Ciutadans va començar fent un polèmic pacte de govern amb el PSC, que va durar pocs mesos. El 2019, el partit taronja va tornar a treure dos regidors, tot i que aquest cop ja es va quedar a l'oposició des del principi.

Una de les curiositats dels dos mandats és que Cs ha perdut en ambdues ocasions un dels seus regidors, que ha acabat sent no adscrit. Amb la renúncia de Tejedor es produeix una situació similar a la del Vendrell, amb moltes incògnites sobre quin serà el futur del partit.