La CUP de Reus reclama ignorar Vox i es presenta com «l'antídot contra el feixisme»

La formació demana a partits polítics i mitjans de comunicació que no donin cobertura als seus missatges durant la campanya electoral

La CUP planteja a tots els partits polítics i mitjans de comunicació que no es doni cobertura a Vox
La CUP planteja a tots els partits polítics i mitjans de comunicació que no es doni cobertura a Vox | CUP Reus
11 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:30h
La CUP de Reus reclama a partits polítics i mitjans de comunicació que ignorin Vox durant la campanya electoral. En una compareixença de premsa feta aquest divendres s'han presentat com l'única formació que predica i demostra la voluntat de memòria històrica i de lluita antifeixista i contra l'extrema dreta.

Mariona Quadrada, número tres de la llista electoral, ha volgut deixar clar que la CUP és l'únic partit que aposta veritablement per l'antifeixisme i la memòria històrica. Per fer-ho ha recordat quatre de les mesures que la formació ha plantejat els dos darrers mandats i que el govern, segons ha criticat, o ha ignorat o ha rebaixat. Ha mencionat la placa en homenatge a Cipriano Martos, que els cupaires van proposar l'anterior mandat i el govern va bloquejar.

Tot i això, ha recordat Quadrada, ara fa uns mesos n'han instal·lat una al cementiri "apartada i lluny de la casa on l'havíem demanat", ha subratllat. Una dinàmica similar a la que considera que s'ha produït amb les rajoles stolpersteine en memòria dels deportats als camps nazis. Es tracta d'un moviment d'abast internacional al qual la número tres de la llista recorda que van intentar sumar Reus, però que no s'ha fet efectiu, assegura, fins que al govern li ha semblat convenient "de cara a la galeria".

El que no s'ha ni plantejat per part de Junts, ERC i Ara Reus, ha subratllat, són dues mesures més en la mateixa línia. Per una banda, atorgar el nom de Guillem Agulló a un carrer de Reus i, per l'altra, identificar els alcaldes franquistes a la paret de l'Ajuntament on hi ha els retrats de tots els batlles que ha tingut la ciutat. Quadrada ha volgut exposar, d'aquesta manera, que la CUP és l'única formació que lluita per la memòria històrica i contra el feixisme.
 

La CUP reclama ignorar Vox per frenar l'extrema dreta

Ha definit la CUP com "l'antídot contra el feixisme" davant de Junts, ERC, Ara i el PSC, que considera que "no s'ho creuen". Concretament, contra els republicans, ha afirmat que "ho intenten, però s'acaben adaptant al sistema". Ha posat d'exemple l'expulsió de Mohamed Said Badaoui, a la qual etziba que el govern local i el PSC "no hi van plantar cara", o la negativa d'empadronar en equipaments municipals persones vulnerables i sense sostre.

"El racisme és una qüestió de classe", ha sentenciat la número tres de la formació "tot allò que fa olor de pobre, no existeix", ha afegit en referència al govern municipal. En clau social, el número dos, Arnau Martí, ha afirmat que a Reus, com arreu, fa anys que es pateixen "crisis cícliques que fan que els rics guanyin més diners i els pobres perdin més drets". S'ha sumat a la proclama que "hi ha formacions d'esquerres que, quan governen, no són valentes".

És per això que ha assegurat que "venim a fer front a l'extrema dreta" i a "confrontar-la" tant al carrer com a l'Ajuntament. A la institució afirma que volen fer "polítiques d'esquerres ben fermes" contra les que planteja l'extrema dreta, que són "classistes, racistes, homòfobes i masclistes". Finalment, Mònica Pàmies ha reclamat als partits i als mitjans de comunicació que, durant la campanya electoral s'ignori Vox.

"No hem de generar alarmisme, però hi ha la possibilitat que Vox entri a l'Ajuntament de Reus", ha alertat. És per això que "fem una crida pública perquè ningú, ni partits ni mitjans, donin cobertura als missatges d'odi d'extrema dreta, feixisme i racisme". "Els hem d'ignorar durant la campanya", ha insistit.

Considera que partits com aquest apel·len al vot de la classe treballadora, "però només fan polítiques per als rics". Per contra, afirma, la CUP volen "fer propostes d'habitatge, de seguretat i convivència per garantir els drets més bàsics i aturar l'avenç de l'extrema dreta".