La CUP de Reus vol assumir la regidoria de Joventut i crear-ne el Consell Local

Els cupaires fan una crida per atraure el vot jove i perquè el Consell Local, participat per entitats i col·lectius, decideixi sobre el pressupost

La CUP de Reus vol assumir la regidoria de Joventut el pròxim mandat
La CUP de Reus vol assumir la regidoria de Joventut el pròxim mandat | CUP Reus
25 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:27h
La CUP de Reus es postula per encarregar-se de la regidoria de Joventut de l'Ajuntament el pròxim mandat. La formació també vol crear un Consell Local de la Joventut que tingui potestat executiva sobre el pressupost d'aquesta àrea. Membres de la candidatura han fet una crida a la ciutadania jove perquè els votin diumenge.

El regidor actual de la formació, Edgar Fernández, ha qualificat d'"inexistents" les polítiques de joventut dels darrers anys. Considera que el govern ha relegat l'àrea "a una regidoria secundària" en mans de regidors que ja gestionaven altres àrees de pes, com la de Salut, o que eren de les persones més grans del plenari. Admet, això sí, que el Pla Local de Joventut compta amb "una bona diagnosi i propostes", tot i que lamenta "que no tingui pressupost".

De fet, apunta que el pressupost de la regidoria, incloent-hi el personal i les despeses estructurals, no arriba als 450.000 euros. Segons els càlculs dels cupaires suposa una mitjana de dotze euros l'any per jove de Reus, motiu pel qual consideren que cal incrementar-ne la partida. La número quatre de la llista, Aleida López, recorda que aquest sector de població representa el 26% del total a la ciutat. Exposa que una de les demandes principals és poder-se emancipar sense dependre de la situació econòmica familiar.

 

La CUP de Reus vol assumir la regidoria de Joventut el pròxim mandat

S'ha compromès a defensar aquests postulats i ha fet una crida a la participació jove a les eleccions. Assegura que entén el desengany que poden sentir arran del referèndum de l'1 d'Octubre i la gestió que n'han fet Junts i ERC. Tot i això, "sí que motiva tenir una vida digna", motiu pel qual insisteix que "no és igual votar o no votar, ni és igual a qui votar".

El número dos de la llista, Arnau Martí, s'ha afegit a la crida oferint-se com la millor opció per al jovent. Ha reblat que "volem la màxima força i la volem per a governar, i ho farem sense interessos amagats i amb el sou limitat". Ha insistit que la CUP vol assumir la regidoria de Joventut i crear un Consell Local de Joventut.

Aposten perquè aquest organisme gestioni el pressupost de la regidoria de manera participada. En formarien part, segons plantegen entitats i col·lectius que puguin representar aquest sector poblacional i la regidoria en seria un integrant més. Entre altres àmbits, Martí ha plantejat "que l'atenció en salut mental no sigui un telèfon penjat al Casal de Joves de la Palma".