Sergi Saladié encapçala la llista de la CUP a Tarragona per les eleccions del 12-M

Els cupaires han presentat la llista de Tarragona per les eleccions al Parlament de Catalunya amb Saladié al capdavant

Tots els integrants de la llista de la CUP de Tarragona s'han reunit al Fossar Vell de Reus.
Tots els integrants de la llista de la CUP de Tarragona s'han reunit al Fossar Vell de Reus. | TarragonaDigital
09 d'abril del 2024
Actualitzat a les 9:13h

 

Reus ha estat l'escenari escollit per la CUP per donar a conèixer la seva llista a la demarcació de Tarragona de cara a les eleccions del 12 de maigSergi SaladiéEloi Redón i Ortésia Cabrera seran els tres capdavanters dels cupaires en les pròximes eleccions catalanes. La llista, integrada per "gent militant i compromesa amb les lluites del territori", segons han assegurat, es presentarà amb el lema de campanya 'Defensem la Terra!'.

Sergi Saladié és un vell conegut de la CUP. Expert en transició energètica i antic diputat al Parlament, durant la presentació ha posat èmfasi en la necessitat d'un model socioeconòmic que prioritzi el medi ambient i els interessos socials i nacionals, adaptant-se als límits ambientals amb justícia social.

Redón, impulsor de l'Assemblea de la CUP a Vila-seca i destacat en la lluita contra el projecte Hard Rock, ha fet una crida a un canvi radical del model econòmic i territorial per posar les necessitats de les classes populars al centre. Cabrera, vinculada al feminisme i la defensa de la cultura popular, ha destacat la importància de garantir serveis sanitaristransport públic i un fort teixit cultural.

La presentació de la llista ha estat al Fossar Vell de Reus i ha comptat amb la presència de militants de llarga trajectòria com Gemma Vendrell, Guillem Agelich, Maria Plana, Guifré Artal i Andreu Carapuig. A més, s'hi inclou representació del municipalisme amb figures com Marta Llorens, Eva Miguel, Mateu Rodes, Jordi Sales i Laia Muntas, així com alcaldes rurals actuals com Albert Sabaté i Txell Moreno.