Llum verda al plenari de Reus a la futura societat funerària supramunicipal, Funecamp

El ple de l'Ajuntament de Reus aprova també la constitució de la societat mercantil de Funecamp

L'Ajuntament de Reus ha de respondre davant diferents recursos interposats contra la societat supramunicipal
L'Ajuntament de Reus ha de respondre davant diferents recursos interposats contra la societat supramunicipal | Sandra Pérez
21 de juny del 2024
Actualitzat a la 13:38h

En la sessió plenària d'aquest 21 de juny, l'Ajuntament de Reus ha donat llum verda a la constitució de la societat mercantil pública de caràcter supramunicipalFunecamp Serveis Funeraris Municipals, SA. Aquesta nova societat té previst prestar serveis funeraris als municipis de Reus, Salou, Vila-seca iConstantí, segons la memòria justificativa del projecte, que ja havia estat aprovada pels plens municipals dels quatre municipis implicats. Els següents passos per a la implementació del servei inclouen l'aprovació definitiva de la societat, prevista per a la tardor, amb l'objectiu que el nou ens supramunicipal comenci a operar als quatre municipis abans de finals d'any.

La nova societat, Funecamp, competirà amb operadors privats i es basarà en els principis de continuïtat de l'activitat tradicionalment duta a terme per Serveis Funeraris Reus i Baix Camp. La intenció d'aquesta nova societat és oferir preus accessibles en els serveis funeraris, oferint suport a les famílies en moments de dol. D'altra banda, la creació de Funecamp també respon a l'objectiu d'optimitzar els recursos públics a través d'una mirada més metropolitana, amb la cooperació entre els municipis de l'entorn.

Modificació del Pla Estratègic de Subvencions 2022-2024

Un altre dels punts que ha aprovat el ple de l'Ajuntament de Reus ha estat la modificació del Pla Estratègic de Subvencions. La intenció és adaptar-lo al mandat municipal actual i incorporar "noves orientacions estratègiques". Paral·lelament, el consistori elaborarà un nou Pla Estratègic de Subvencions 2025-2027, vinculat als Pressupostos de 2025, que fixarà els objectius alineats amb el Pla d'Acció Municipal 2023-2027.

Entre les principals modificacions, el document adapta el pla a l'organització del cartipàs municipal del mandat actual. Algunes subvencions que es consideraven directes es transformen en nominatives, augmentant així la transparència. A més, es modifiquen alguns dels objectius estratègics per reflectir millor les noves prioritats del govern municipal.

Arxivat a