Pep Andreu guanya; Pallissó i Vinya no sumen majoria per arrabassar-li l'alcaldia de Montblanc

Consulta els resultats de les eleccions municipals 2023 a Montblanc i els regidors que han entrat a l’Ajuntament

Josep Andreu, candidat de Montblanc Progressa
Josep Andreu, candidat de Montblanc Progressa | ACN
28 de maig del 2023
Actualitzat a les 21:58h
Nit electoral d’infart a Montblanc. L’esperit de la cursa de fons viscuda durant la campanya s’ha traslladat a l’escrutini dels vots, que ha estat tan ajustat que fins a l’últim minut no s’ha tingut la certesa de la quantitat de regidors que ha aconseguit cada partit. Montblanc Progressa, amb Josep Andreu al capdavant, ha obtingut una victòria agredolça en aquests comicis amb l’elecció de 5 regidors, lluny de la majoria absoluta. En aquest sentit, aquests resultats no són tan bons com els que l’actual batlle va aconseguir fa 4 anys, quan va obtenir 6 regidors amb la candidatura d’Agrupament Catalanista, que comptava amb Oriol Pallissó i d’altres regidors que ara s’han presentat amb ERC. 

 
A Oriol Pallissó, per la seva banda, les coses no li han anat tan bé com es pensava. Esquerra Republicana no ha pogut imposar-se com a força més votada i ha tret 3 regidors, 2 menys que el partit d’Andreu. De fet, en nombre de vots, es situa com a tercera força, per darrere de Marc Vinya
 

Marc Vinya tampoc convenç

Pel que fa a Junts per Montblanc, el tàndem entre Marc Vinya i Raquel Huguet, que pretenia arribar a tota velocitat a l’alcaldia, tampoc no ha funcionat per arribar a l'alcaldia en les votacions. Per segona vegada en uns comicis municipals, el candidat ha causat decepció amb els resultats i es mostra força lluny dels objectius que s’havien plantejat com a partit. En aquesta ocasió, fins i tot la candidatura ha perdut força i ha perdut 2 regidors, que passa a tenir-ne 3 dels 5 aconseguits l’any 2019.

 

Un PSC estable

Pel que fa al Partit Socialista, es manté estable i ni hi guanya ni hi perd. Juanma Cabello es manté amb un únic regidor al plenari municipal i podria ser clau per a un possible pacte que permetés governar Pep Andreu d’una manera més relaxada i amb una majoria simple. Per últim, Despertem Poble-FIC ha aconseguit els vots suficients per tenir representació al plenari i tindrà 1 regidor. De fet, aquest partit, juntament amb el PSC, podria tenir la clau per donar l'alcaldia a algun dels partits majoritaris, ja que una possible aliança entre Junts per Montblanc, ERC i la FIC podria governar la vila ducal en els propers 4 anys. Això, o un govern d'unitat amb Pep Andreu com a alcalde.