El PSC tria Alberto Bondesio de Reus com a número 2 de la candidatura pel 12-M

El reusenc acompanyarà la vallenca Rosa Maria Ibarra, qui encapçala la llista socialista a la demarcació de Tarragona

L'assemblea local va escollir el reusenc per unanimitat
L'assemblea local va escollir el reusenc per unanimitat | Cedida
04 d'abril del 2024
Actualitzat a les 15:54h

L'assemblea local del PSC a Reus va escollir per unanimitat Alberto Bondesio com a candidat al Parlament de Catalunya i el Consell Nacional del Partit ha aprovat la proposta, aquest dimarts 2 d'abril, perquè sigui el número 2 de la llista a la demarcació de Tarragona. Acompanyarà, així, la vallenca Rosa Maria Ibarra, qui torna a encapçalar la candidatura pel 12-M, com ja va fer l'any 2019.

Bondesio ocuparà la posició de l'actual alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, i compartirà llista amb la tarragonina Ivana Martínez (número 4), i Christian Soriano, regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament del Vendrell (número 5). 

De fet, ja va formar part de la candidatura del PSC per Tarragona a les eleccions del 2021, aleshores com a número 5, i actualment treballa al Parlament Europeu a la Comissió de Drets Civils i Llibertats, Justícia i Interior. La presència del reusenc reforça alhora l'empenta del partit que va recuperar l'alcaldia de Reus després de tres legislatures a l'oposició. 

Rebuig al populisme i el trencament social

Durant l'assemblea del passat 28 de març, Alberto Bondesio va assegurar que "hem tingut una ciutat i un territori menystinguts per la Generalitat, fos un Govern de Junts o d'Esquerra, i això ha de canviar". Així mateix, va mostrar el seu suport a Salvador Illa, com a candidat a la presidència del Parlament en les eleccions del 12 de maig, i va destacar la feina de l'alcaldessa Sandra Guaita, els regidors i regidores i el diputat Andreu Martin.

"El projecte socialista és l’alternativa a les onades populistes que veiem a tot Europa i que aspiren a la divisió i al trencament social, a la retallada de drets i a la crispació continuada", va afegir i va aprofitar per reivindicar "l'esforç, el seny, la justícia social i la reconciliació" per a Catalunya.

L'aposta dels socialistes a la demarcació és la d'un territori "líder, obert i inclusiu" i en el qual la ciutadania es "pugui emmirallar i reconèixer de nou", afegeixen.