Tarragona suma quatre nous alts càrrecs al Govern de la Generalitat

Es tracta, concretament, de Francesc Roca, Kiryat Mercado, Isabel Carrasco i Mercè Andreu

Francesc Roca ha estat nomenat secretari de l'àrea de Formació Professional del Departament d'Educació.
Francesc Roca ha estat nomenat secretari de l'àrea de Formació Professional del Departament d'Educació. | ACN
19 de setembre de 2024, 12:11
Actualitzat: 12:11h

Els tarragonins Francesc Roca, Kiryat Mercado, Isabel Carrasco i Mercè Andreu han estat nomenats com a nous alts càrrecs del Govern de la Generalitat de Catalunya. Concretament, Kiryat Mercado ha estat nomenada directora general del Litoral del Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, mentre que Francesc Roca és el nou secretari de l'àrea de Formació Professional del Departament d'Educació. Per la seva banda, Mercè Andreu ha estat nomenada nova directora general d'Innovació, Digitalització i Currículum, mentre que la reusenca Isabel Carrasco és la nova directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència.

Kiryat Mercado, és advocada —especialitzada en dret ambiental, urbanístic i local— i fins ara ha treballa al Port de Tarragona, on era membre de l'àrea de Domini Públic i de Serveis Jurídics de l'ens. Per la seva banda, Francesc Roca compta amb una dilatada experiència en el món de l'educació i, a més, va ser regidor d'Educació de l'Ajuntament de Tarragona entre el 2015 i el 2019.

Mercè Andreu és doctora en Educació, Màster en Recerca i Didàctica de les Ciències Socials i llicenciada en Ciències Polítiques. Ha exercit durant anys de professora de secundària. Finalment, Isabel Carrasco és diplomada en treball social i compta amb més de 30 anys de treball i experiència en l'àmbit de la infància i l'adolescència. Fins ara era la cap del servei de la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència del Camp de Tarragona.

"A Catalunya li convé un Camp de Tarragona i unes Terres de l'Ebre fortes i sòlides"

Kiryat Mercado ha destacat que "assumeixo aquesta responsabilitat amb molta il·lusió. És un repte personal molt important que em prenc amb la filosofia política del president Illa: vocació de servei públic i disposició permanent a treballar, treballar i treballar, defugint les baralles i les picabaralles estèrils". En aquest sentit, ha afegit que "tal com ha dit el president Illa, Catalunya ha de dur a terme durant aquesta legislatura la tercera gran transformació de la seva història contemporània per assolir uns serveis públics de la màxima excel·lència, i en aquest sentit, és evident per a tothom que el litoral del país té una importància enorme".

En el mateix sentit s'ha manifestat el primer secretari del PSC del Camp de Tarragona, Fran Morancho, que ha reivindicat "la gran presència de persones de les comarques tarragonines i del sud del país en l'organigrama del nou Govern de la Generalitat de Salvador Illa. No parlem, només, de la presència al consell executiu de la Generalitat, sinó també dels nomenaments de l'estructura institucional del Govern on la presència directa de professionals de les nostres comarques és igual d'important".

"Tal com hem dit i hem defensat sempre a Catalunya li convé un Camp de Tarragona i unes Terres de l'Ebre fortes i sòlides perquè sense tenir un país equilibrat, també territorialment, no podem assolir aquests nivells d'excel·lència als que em referia abans. En conseqüència, entenem que aquests primers nomenaments van en aquesta línia i ens situen en el bon camí per obtenir resultats que millorin la qualitat de vida de la gent", ha conclòs Morancho.