Poboleda celebra vint anys de la Festa del Vi i la Verema a l'Antiga

Festa, tradició, cultura i gastronomia es trobaran el 8 de setembre en una nova edició de la Festa, que vol ser un referent i una mostra de qualitat
El vi serà protagonista a la Festa del Vi i la Verema a l'Antiga   | TarragonaDigital.com

 

Poboleda celebrà, el 8 de setembre, la Festa del Vi i la Verema a l'Antiga. La trobada, que uneix festa, tradició, cultura, gastronomia i agricultura, commemora, enguany, el vintè aniversari des que es va celebrar, el 1998, per primera vegada. Nascuda amb la voluntat de ser una festa popular, la cita ha arribat a les vint edicions gràcies a les associacions, establiments i persones que s'hi han implicat i l'han fet evolucionar fins a convertir-se en un referent i una data assenyalada a la comarca del Priorat.

 

Davant la professionalització del sector, la demanda tan exigent i l'auge del món vitivinícola i del sector turístic a la comarca, la Festa del Vi i la Verema a l'Antiga vol ser una mostra de qualitat on, amb la participació dels diferents cellers de la DOQ Priorat, es pugui donar a conèixer el treball, l'esforç, la dedicació i sobretot, l'estima que hi ha darrere cada ampolla de vi.

 

L'anada a veremar a l'antiga amb els carros i les mules, la piada i el tast de vins són els actes principals de la festa, que pretenen ser un homenatge als inicis d'aquesta tradició vinícola al Priorat. D'altra banda, amb motiu de la celebració del vintè aniversari, s'han incorporat algunes novetats al llarg de la jornada sense perdre l'essència de la festa. Les novetats són l'acompanyament musical durant el tast de vins, que s'allarga fins a la tarda, un espai per acostar la festa als més petits amb un berenar amb pa, vi i sucre, un mercat d'artesania amb productes de proximitat o una oferta gastronòmica més àmplia.

 

La programació de tots els actes de la Festa del Vi i la Verema a l'Antiga 2018

 

Dissabte, 8 de setembre

  

7.00 h. Repic de campanes des de l'Església de Sant Pere, Catedral del Priorat. Sortida cap a la vinya a veremar a l'antiga

  

7.30 h. Trobada davant la Cooperativa Agrícola de Poboleda. Sortida caminant cap a la vinya amb els carros i les mules. Llaurada amb mula i es ferraran cavalls. Esmorzar popular

  

9.00 h. Esmorzar de pa amb llonganissa, cansalada i arengada i vi de la Cooperativa Agrícola de Poboleda, per cinc euros, amb 350 places limitades. I Pregó de la Festa. A la Closa.

  

9.45 h. A la zona de la carretera. Inici de la festa a càrrec de l'ambaixadora de la Festa, Marina Subirats, filla de Poboleda, professora de sociologia de la Universitat de Barcelona.

  

10.00 h. Piada del raïm. Davant la Cooperativa es trepitjarà el raïm amb els peus com es feia antigament. Aquesta activitat està oberta a tothom que hi vulgui participar.

  

D'11.00 a 14.00 h i de 17 a 20.00 h. Tast de vins de la DOQ Priorat a la zona de la carretera. Inici de la venda de tiquets i copa de tast. Les cases pairals del carrer Major acolliran més d'una vintena de cellers que oferiran un tast de les seves millors varietats. També es poden adquirir vins.

 

Durant el matí. Mercat de disseny i artesania. Als portals de les cases de la Raval. Mostra de productes del territori, atractius i de qualitat.

Participen: Pintures Teresa Serres, El Jardí de les Bruixes (remeis i cosmètica eco), Mel de Gratallops, Formatgeria Punta Calda (formatges de cabra artesans), Nina Priorat (cosmètica amb avellana, raïm i oliva del Priorat), Josep Bef Mora (oli d'oliva producció pròpia, Riudoms).

Animació infantil al Pla de l'Església.

  

Visita a l'Església de Sant Pere, Catedral del Priorat a càrrec de Francisco Caballero. Consultar horaris.

  

Escenari en viu al Pla de l'Església amb la música dels Jazz Attack quartet i Ericah&Max.

  

De 10.30 h a les 00.00 h. Menjar de carrer als Food Trucks al passeig de la carretera, al costat de la Cooperativa. Especialitats per a tots els gustos, amb cuina vegetariana i propostes 'gluten free'. Espai condicionat per gaudir d'un àpat al mig de la festa i compartir una estona amb els amics.

 

17.00 h. Berenar de pa amb vi i sucre i animació al Pla de l'Església.

 

18.00 h. Actuació Castellera, al Pla de l'Església, amb els Brivalls de Cornudella i Xiqüelos i Xiqüeles del Delta.

 

20.00 h. Xerrada a càrrec d''El Jardí de les Bruixes' sobre propietats medicinals de diferents parts de la vinya. 

  

20.00 h. Sopar a la fresca, a la zona dels Food Trucks, DJ fins a les dues de la matinada.

  

23.00 h. Correfoc amb el Drac de Poboleda a la carretera.

  

23.30 h. Ball de fi de festa a la Closa.