L’Ajuntament de Reus licita la redacció del projecte executiu del futur Parc del lliscament

El document ha de plantejar el redisseny i ampliació de l’actual skatepark i la reordenació d’espais com el Parc dels Capellans, les piscines municipals o el Parc de la Festa
El projecte executiu del futur Parc del lliscament té un pressupost de 30.000 euros | L.S.

L’Ajuntament de Reus ha publicat aquest dimarts 28 de gener al perfil del contractant la licitació del contracte per a la redacció del projecte executiu del futur Parc de lliscament de la ciutat. El document ha de plantejar el redisseny i ampliació de l’actual skatepark del parc dels Capellans i, alhora, ha de proposar un estudi previ per a la reordenació dels espais adjacents. Aquests són el Parc dels Capellans, les piscines municipals a l’aire lliure, el Parc de la Festa, les actuals instal·lacions de petanca i la zona d’elements esportius.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

El projecte executiu del Parc del Lliscament haurà de preveure actuacions com obres d’enderroc, si són necessàries, o la remodelació de l’actual skatepark, conservant el quarter pipe actual, seguint la normativa oficial, i ampliant-lo a la zona nord amb un espai de ‘pools’ i altres elements i espais esportius complementaris. També a la part nord, s’eliminarà la zona de petanca i esportiva amb la previsió d’una zona d’aparcament. 

L’actuació també preveu crear espais verds a la part sud del solar, en contacte amb l’avinguda de Riudoms, i millorar dels espais verds existents en tot el parc. A més, no es descarta tancar el parc a la nit. 

Imatge de l'àmbit del Parc del Lliscament i entorn dels parcs dels Capellans i de la Festa | Ajuntament de Reus

L’estudi previ del Parc dels Capellans i de la Festa

Per una altra banda, el projecte executiu ha d'elaborar un estudi previ de la reordenació del parc dels Capellans i de la Festa. El document ha de preveure en aquest darrer zones per a activitats festives culturals i musicals, on s’hi puguin realitzar activitats com tallers culturals i educatius o les Barraques de la Festa Major amb aforament màxim de 12.000 i 15.000 persones. A més, també ha d’aplegar altres actes com concerts i espectacles musicals amb aforament entre 5.000 i 8.000 persones i fires com la del Cavall per Sant Jaume amb aforaments de 5.000 persones.

Aquesta zona incorporarà un espai de petanca i correcan i al Parc dels Capellans es redistribuiran les masses de vegetació per afavorir espais de relació, lleure i descans. El pressupost de licitació del contacte és de 30.000 euros, i el projecte executiu ha d’estar redactat amb un termini de 4 mesos des de la data de formalització de l’adjudicació.

El projecte executiu servirà per definir la remodelació de l'actual skatepark | L.S.

 

Motivacions socials, mediambientals i tecnològiques

Per tot plegat, segons l’informe de necessitats del projecte executiu, l’encàrrec té tres motivacions diferents. La motivació social és causada per «la necessitat de millorar els espais lliures públics a l’oest de la ciutat de Reus» per tal de generar un lloc de trobada entre la ciutadania i la natura, prop del centre de la ciutat i durant tot l’any. A més, mitjançant la pràctica de l’skate «afavorir la integració de la diversitat i la cohesió social».

Pel que fa a la motivació mediambiental, es planteja «integrar el verd urbà com a infraestructura ecològica bàsica, creant un corredor/connector verd amb els diferents espais lliures que envolten la zona, fins al centre de la ciutat» i «renaturalitzar i crear espais verds que millorin el confort, volent ser un dels pulmons verds de la ciutat». També s’indica que es vol millorar la qualitat de l’aire i una millora de la gestió dels recursos hídrics.

Finalment, la motivació tecnològica rau en la diversificació de les «fonts energètiques que abasten la ciutat i aportar per les energies renovables» i la previsió de la «utilització de les tecnològiques de la Informació i Comunicació (TIC).

"👏 L'emotiva història d'un reusenc que va deixar un missatge amagat l'any 1945" "🚧 IMPORTANTS NOVETATS sobre l'ampliació del Centre de Lectura de Reus"