La Cambra de Comerç de Reus demana unitat al territori davant el «desgavell ferroviari»

Jordi Just lamenta que no s’hagin executat les inversions pressupostades en els darrers anys i que ha reconegut que l’ens cameral només pot fer el paper de punt d'unió entre polítics i patronals
El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, durant la roda de premsa d'aquest matí | Adrià Morte

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, demana que el territori formi un bloc comú per defensar els interessos en termes d’infraestructures davant un escenari que ha definit de «desgavell ferroviari». El representant de l’ens cameral ha lamentat que no s’hagin materialitzat les inversions pressupostades en els darrers anys i ha reconegut que la Cambra només pot fer el paper de punt d'unió entre polítics i patronals.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Just ha analitzat diverses qüestions d’actualitat en l’esmorzar d’inici d’any que ha realitzat amb els mitjans de comunicació del territori. El president de l’ens cameral també ha fet balanç de les relacions amb l’Ajuntament de Reus i del funcionament intern de la casa.

«Volem que ens tinguin en compte en termes d’infraestructures»

D’entre les diverses qüestions que hi ha sobre la taula durant aquests dies, Jordi Just ha fet referència al «desgavell ferroviari» que afirma que pateix el territori. «Volem que ens tinguin en compte en termes d’infraestructures. Hi ha temes que parlem per si sols i com a Cambra volem potenciar les infraestructures perquè les nostres empreses siguin més competitives», ha assenyalat. 

D’aquesta manera, ha demanat que el territori formi un bloc comú per defensar els seus interessos. «És una vergonya el que està passant amb els trens. Al Camp de Tarragona, per exemple demanem l'estació intermodal. Que la facin on vulguin però que la facin. Han pensat la rendibilitat econòmica que portaria tot això?», ha comentat subratllat Just.

El president de la Cambra de Comerç de Reus ha reconegut que l’ens cameral només pot fer el paper de punt d'unió entre polítics i patronals i que té un vincle d’11.000 contactes internacionals per poder demanar consells i experiències. «Hem de treballar tots a una, és de sentit comú», ha assegurat. 

El president de l'ens cameral reclama millores en matèria d'infraestructures | ACN

Per una altra banda, ha lamentat que no s’hagin materialitzat les inversions pressupostades en els darrers anys perquè això suposa un dèficit en infraestructures i ha explicat que s’han mantingut reunions amb la Cambra de Comerç de Terol pel desdoblament de la N420 i amb el port de Tarragona.

«Crec que l’alcalde de Reus ha portat un paper correcte en el tema de les infraestructures»

Pel que fa a l’Ajuntament de Reus, Jordi Just ha assegurat que «l’alcalde de Reus ha portat un paper correcte en el tema de les infraestructures» i ha recordat que «es va posar d’acord amb Josep Fèlix Ballesteros amb l’estació intermodal i van fer una molt bona labor en anar junts al ministeri». «Hem de donar temps als nous governs de les dues ciutats», ha conclòs Just.

El president de la Cambra de Comerç de Reus també ha explicat que les relacions amb el consistori són «molt bones» i que hi ha una relació fluida amb les regidories de turisme, empresa i economia.

La delegació comptarà cada dimarts amb una tècnica de la Cambra de Comerç de Reus | Cedida

La creació de les delegacions territorials

Més enllà de les infraestructures, Jordi Just ha fet balanç del funcionament intern de la casa. El president de la Cambra de Comerç ha recordat que aquest passat dijous es va inaugurar la delegació territorial de l’ens cameral al Consell Comarcal del Priorat. Just ha assenyalat que en les pròximes setmanes obriran les seves portes les de la Conca de Barberà, Ribera d’Ebre i la Terra Alta. «Arribem a un acord amb el consell comarcal, ens cedeixen un espai físic i els hi facilitem el que necessitin».

Just també ha denunciat que el territori no té unes bones comunicacions, com ara la C-14, i que manquen serveis essencials per a les empreses com una bona connexió a internet als polígons industrials. Malgrat això, ha assegurat que la gent «té ganes de què estiguem a prop». 

Pel que fa al nombre de comissions de l’ens cameral, ha comentat que enguany s’han doblat i que hi ha un centenar d’empresaris de tot el territori integrats en aquests grups de treball. Per exemple, s’han creat de noves com les d’Economia Circular o TIC.

  

"❗ Substitueixen l'equipament malmès del parc infantil del barri Mas Iglesias de Reus" "💡 Milloraran la il·luminació de la plaça Villarroel de Reus"