Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El compositor Victorí Agustí és homenatjat a Reus

Han posat una placa commemorativa al carrer Abadia de Reus
Acte de descoberta de la placa en record de Victorí Agustí al carrer de l'Abadia de Reus | Cedida

 

El músic reusenc Victorí Agustí Aimamí ha estat homenatjat, avui 4 d'octubre, amb una placa commemorativa en honor seu. Aquesta placa està situada a la casa natal de l'artista al carrer Abadia número 3 i l'ha descobert l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, en un acte que s'emmarca dins de les activitats de Reus Ciutat de la Música 2018. A la placa s'hi pot llegir el seu nom complet, i el seus càrrecs «músic, compositor i director d'orquestra».

 

Compositor reusenc Victorí Agustí Aimamí

Victorí Agustí Aimamí va ser un compositor reusenc del segle XIX que va exercir molts anys com a director musical de capella a la Prioral Sant Pere. Componia especialment peces religioses o per entitats culturals reusenques, a més va ser un dels fundadors de la societat El Círcol. Però pel que realment se'l coneix és per haver posat música al 'Vexilla Regis', l'himne del poeta Venanci Fortunat. Aquest himne és interpretat a les processons de Divendres Sant de Reus. També és conegut perquè va arreglar les músiques que acompanyen als balls del seguici festiu de Reus.

 

Il·lustres de Reus han assistit a la descoberta de la placa

Per la ciutat de Reus Victorí Agustí Aimamí va ser una eminència, per aquest motiu li han volgut fer un homenatge. A més, han aprofitat que avui que se celebra el 134è aniversari de la seva mort. A la descoberta de la placa han assistit diferents personatges il·lustres de la ciutat de Reus, com l'actual prior de Sant Pere, Joan Anton Cedó, la persona que ha estudiat en profunditat la vida de l'artista, Josep Risueño, així com el rebesnét del compositor reusenc Emili Baldrich Agustí.

 

Placa en record de Victorí Agustí al carrer de l'Abadia de Reus | Cedida

 

D'altra banda, també han estat present altres personatges reusencs com polítics o persones que han volgut estar presents en aquest acte commemoratiu que se li ha volgut donar al músic Victorí Agustí Aimamí.

 

«Músic, compositor i director d'orquestra»

A la placa s'hi pot llegir el seu nom complet, i els seus càrrecs «músic, compositor i director d'orquestra». Victorí Agustí Aimamí, va representar un paper molt important per la ciutat de Reus, ja que amb la seva gran trajectòria cultural i musical va ajudar al municipi a fer-lo esdevenir més ric musicalment.

Comentaris