ocupes carrer amistat reus

Amenaces i aigües fecals al carrer: la situació dels veïns pels ocupes del barri Immaculada de Reus

Asseguren que fa més de dos anys que els edificis estan ocupats | Les cases són de La Caixa i ni l'Ajuntament ni policia hi poden actuar

Els veïns del carrer de l'Amistat de Reus, al barri Immaculada, viuen amb por dels ocupes que fa més de dos anys que viuen als immobles buits. Es tracta d'una promoció immobiliària que va quedar a mitges i, per tant, no té ni llum, ni aigua, ni clavegueram. Una de les denúncies dels veïns és per les amenaces que han rebut, però també pel llançament d'aigües fecals a la via pública en una zona que, a més, està a tocar d'un parc infantil.

 

Els veïns de la zona, atemorits

«Ens vam trobar que un dia s'hi havien ficat dins amb nens petits; aquests van marxar, però van entrar-hi uns altres»; així explica el començament dels problemes Esperanza Torrijos, presidenta de l'Associació de Veïns del Barri Immaculada. El cas és que fa més de dos anys que aquesta situació dura, i no només en aquest edifici; «hi ha xalets que, quan s'assabenten que estan buits i són del banc, es posen dins, de vegades fins i tot amb nanos petits», explica a TarragonaDigital.

ocupes carrer amistat reus
Carrer de l'Amistat de Reus, on un grup d'ocupes llença aigües fecals a la via pública | Jordi Olària Gras

 

En el cas del número 12 del carrer Amistat, algunes de les persones que hi viuen, i que han demanat mantenir-se en l'anonimat, asseguren que els ocupes les amenacen perquè no es queixin. «Ens diuen que si no estem calladets, ens mataran», mantenen. La presidenta veïnal corrobora que hi ha certa por a la zona; «els veïns estan amoïnats i amb por perquè són gent gran, i pateixen cada vegada que senten un soroll i són a casa». «Pateixen per si van al metge i, quan torni, se'ls hauran posat a casa, hi ha molt de malestar», afegeix.

ocupes carrer amistat reus
Immoble ocupat al carrer Amistat de Reus | Jordi Olària Gras

 

Insalubritat i incivisme

Fa més de dos anys que aquest grup d'ocupes viu al número 12 del carrer Amistat de Reus, al barri Immaculada. Des d'aleshores que, segons denuncien els veïns, s'han anat repetint les amenaces, la insalubritat i l'incivisme. En primer lloc, apunten, els immobles no estan en unes condicions mínimes que permetin viure-hi dignament. Esperanza Torrijos, confirma a aquest mitjà que «la problemàtica és que aquests edificis no tenen res, ni llum ni res».

ocupes carrer amistat reus
L'immoble ocupat està a prop d'un parc infantil | Jordi Olària Gras

 

No compten, de fet, ni tan sols amb connexió amb el clavegueram públic i, per tant, els lavabos, en cas de ser-hi, no es poden fer servir. Algunes de les persones que viuen al carrer Amistat han denunciat a aquest mitjà que els ocupes llencen les aigües fecals a la via pública, una situació que temen que s'agreugi d'aquí a uns mesos; «arribarà l'estiu i no podrem resistir la pudor del carrer», alerta Esperanza Torrijos. L'immoble es troba just davant, a més, d'un parc infantil.

Explica que tant l'Ajuntament de Reus com la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra estan al cas de la situació, però que no poden actuar-hi de manera directa. Fonts municipals confirmen aquesta versió, i és que l'immoble és d'una entitat bancària. «És una promoció de La Caixa que van començar a fer durant els anys de bonança; va venir el declivi i es va quedar a mig fer», relata la presidenta veïnal.


Comentaris