GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Lluís Pallejà, Úrsula Subirà i Biel Ferrer, capçalera de llista de Primàries Reus

La llista l'encapçalaran Lluís Pallejà, Úrsula Subirà i Biel Ferrer
A primera fila, Biel Ferré, Úrsula Subirà i Lluís Pallejà | Jordi Olària Gras

 

Lluís Pallejà, Úrsula Subirà i Biel Ferrer ocuparan, respectivament, els tres primers llocs de la llista electoral de Primàries Reus. L'assemblea ha donat llum verda, per unanimitat, a seguir endavant amb el procés per presentar-se a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. Els següents passos a seguir són l'elecció dels membres que falten a la llista electoral i la redacció del programa.

 

Darrere de Biel Ferrer seguiran, a la papereta electoral de la plataforma independentista impulsada per l'ANC, Esther Cabré, Anna Maria Sugranyes, Josep Maria Berga, Eduard Prats, Pilar Garcia, Josi Cerdan, Carles Borrull, Jaume Garriga, Manel Fort i Lluís Agustench. Hi ha hagut dues persones que, tot i tenir lloc a la llista, han decidit renunciar-hi.

 

A partir del catorzè lloc, per ara, no hi ha noms i són els que buscaran els adherits a Primàries a partir d'ara. A banda de poder integrar membres de l'assemblea que no s'haguessin presentat a la votació, també obren la porta a incloure persones significatives de la societat reusenca que vulguin ocupar llocs honorífics al final de la butlleta.

 

Primàries Reus aprova presentar-se a les eleccions municipals | Jordi Olària Gras

 

Decisió unànime

Durant l'assemblea oberta celebrada aquest divendres al vespre, s'ha obert un torn de debat previ a la votació. La idea era que s'hi poguessin exposar diferents punts de vista en relació a la necessitat o no de presentar-se a les eleccions municipals. A la pràctica, i tal com ha demostrat la votació posterior, favorable per unanimitat, el que s'han exposat han estat diferents reflexions i arguments que apuntaven en una mateixa direcció, la de tirar endavant amb el 26 de maig a l'horitzó.

 

Alguns dels arguments que s'hi han sentit han estat el d'oferir una proposta al sector independentista descontent amb els partits i la seva gestió del procés català, o el de fer arribar al plenari municipal una manera radicalment diferent de fer política, «des de baix cap a dalt». A partir d'ara, els processos interns de la plataforma es posaran en marxa per bastir un programa electoral que, a banda de «la materialització de la república catalana», estableixi les prioritats de Primàries Reus per a la ciutat.