Reus tindrà «un Baltasar de veritat» a la Cavalcada de Reis

L'Ajuntament ha arribat a un acord amb l'Associació de Senegalesos | El consistori treballa per col·laborar amb altres entitats
La Cavalcada dels Reis Mags 2019 a Reus | Laia Solanellas

El Rei Baltasar que visitarà la ciutat de Reus el pròxim cinc de gener i participarà a la Cavalcada serà «un Baltasar de veritat». L'Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Cultura i Política Lingüística, dona suport a la campanya engegada l'any 2018 per evitar que sa majestat, els patges i la comitiva que els acompanya siguin persones maquillades. Si l'any passat va ser un dels refugiats arribats a Reus després que l'Open Arms els rescatés al Mediterrani, enguany serà un membre de l'Associació de Senegalesos.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

L'any passat, el consistori reusenc ja es va adherir a la campanya «un Baltasar de veritat», i enguany ha decidit repetir segons confirmen fonts municipals a TarragonaDigital. El regidor de Cultura, Daniel Recasens, afirma estar «a favor de la campanya», i posa de manifest que, a Reus, hi ha el teixit associatiu necessari per garantir que no només el rei i els patges més pròxims, sinó tota la comitiva, no siguin persones blanques maquillades.

Imatge d'arxiu de la Cavalcada de Reis del 2019 a Reus | Laia Solanellas

La campanya «un Baltasar de veritat»

En primera instància s'ha garantit que el rei i els principals patges seran persones negres. S'ha arribat a un acord amb l'Associació de Senegalesos de Reus perquè sigui així, i ara es treballa amb altres entitats per garantir que tota la comitiva de sa majestat el rei Baltasar siguin persones negres. Una possibilitat, tenint en compte la seva participació l'any passat, seria Reus Refugi, que juntament amb CEAR-Comissió Catalana d'Ajut al Refugiat acullen i acompanyen refugiats que arriben a Reus.

La campanya, impulsada per entitats com Casa Nostra, Casa Vostra, ja va aconseguir l'any passat força adhesions per part d'Ajuntaments d'arreu de Catalunya. A l'àrea metropolitana de Tarragona, enguany, ja hi ha anunciat el seu suport el del Vendrell, tot i que s'espera que els consistoris que l'any passat ja van fer-ho, enguany s'hi mantinguin. La campanya, que el 2019 va tenir més de 200 municipis implicats l'any passat, busca posar fi «a l’antic costum racista de pintar el rei negre» segons els seus impulsors.

"🎭ESPECTACLES: Els Amics de les Arts, un nou espectacle de Dr.Prats i més al Teatre Fortuny!" "💰 Ja teniu dècim de la loteria? Us desvelem els números més demanats a Reus!"