Nou colles participen a la Trobada Gegantera d'El Carrilet de Reus

Gegants del Baix Camp, l'Alt Camp, el Tarragonès i la Ribera d'Ebre prendran part en aquesta festa
Avinguda del Carrilet de Reus | Miguel Cabrerizo

 

El barri del Carrilet de Reus es resisteix a veure acabar l'estiu. Tant és així que, ja fa tres anys, a finals d'agost organitzen la Trobada Gegantera d'El Carrilet. Enguany hi participaran fins a nou colles diferents, inclosa la Colla Gegantera i Grallers El Carrilet. Serà aquest diumenge, 26 d'agost, a dos quarts de dotze del matí quan es durà a terme una cercavila pels carrers del barri que acabarà al mateix lloc on començarà, l'avinguda del Carrilet, on totes les figures participants faran una darrera ballada conjunta.

 

L'associació de veïns, organitzadora de l'acte, ho fa amb una doble voluntat. La primera, més festiva, és posar punt final a un estiu que, al barri, arrenca a principis de juny amb les seves festes. Per tal de no saturar aquell cap de setmana d'actes, la Trobada Gegantera es trasllada al final de l'estiu. A més, però, l'acte també s'organitza amb voluntat de difusió reusenquista.

 

Fomentar la cultura i la ciutat de Reus

«És una manera de fomentar la cultura i de donar a conèixer els gegants i la ciutat de Reus als pobles veïns, que en participin», explica el president veïnal, Salvador Cabré. Tant és així, que set de les nou colles participants són de fora de la ciutat. A més dels amfitrions, la Colla Gegantera i Grallers El Carrilet, també prendrà part a la trobada la Colla Gegantera dels Alegre, també reusenca.

 

La resta de convidades són les colles geganteres de La Selva del Camp, d'Alcover, de Castellvell, d'Alforja, d'El Morell, del Port de Tarragona i de Móra d'Ebre. A tots ells se'ls porta per fer gran la jornada, però també perquè coneguin alguns dels gegants que hi ha a Reus, així com la ciutat en general, començant pel mateix barri del Carrilet.

 

La cercavila començarà a dos quarts de dotze del matí, però els gegants es trobaran a l'avinguda del Carrilet a dos quarts de deu, quan faran la plantada. Des de llavors, els veïns del Carrilet i de tot Reus podran contemplar les figures fins a l'hora de la cercavila, que tombarà els carrers del barri per acabar tornant a l'avinguda principal de la zona, on les colles oferiran una ballada conjunta per posar el punt final a la jornada.

"URGENT: Utilitzen un cotxe per entrar a robar a una botiga de mòbils de Reus" "El Giny de Reus segueix sense rumb propi"