La dramàtica situació del veïnat d'un edifici de Reus que porta dues setmanes sense electricitat

Els afectats porten més de dues setmanes sense electricitat a les cases a causa d'una problemàtica amb uns ocupes | Finalment faran una gran derrama per costejar la nova instal·lació
Rastre de l'incendi que va crear en un habitatge del carrer de Wad-Ras de Reus | Jordi Olària Gras

 

Els veïns i veïnes del carrer Wad-Ras de Reus aprovaran una derrama econòmica per fer front al pagament de la nova instal·lació elèctrica. Els habitants del bloc de pisos número 5 d'aquest carrer, encara es troben sense subministració elèctrica a les seves cases. Ja fa més de dues setmanes, concretament 16 dies, que no disposen d'electre. Davant la situació crítica, finalment han decidit pagar el cost de la instal·lació. 

 

El veïnat del bloc ha d'anar amb espelmes contínuament | Laia Riba

 

El veïnat pagarà la nova instal·lació

La presidenta de la comunitat de veïns, Natalia Rusenac, ha confirmat a TarragonaDigital que finalment, s'ha decidit que siguin els habitants del bloc qui assumeixin el cost de la nova instal·lació elèctrica. «És l'única manera que tornem a tenir llum a l'edifici» detallava la presidenta. Aquesta quota extraordinària ascendeix a més de 20.000 euros, segons la presidenta de la comunitat.

 

Més de dues setmanes sense electricitat

El dijous 21 de març va fer dues setmanes que el veïnat d'aquest bloc del barri d'Horts de Miró de Reus no té llum. Encara que a la majoria de veïns se'ls ha donat l'oportunitat d'anar, temporalment, a pensions de la ciutat, els habitants d'aquest bloc no podien suportar més la situació. Per aquest motiu, segons Natalia Rusenac «ens hem vist en l'obligació d'assumir el cost». 

 

Un grup de veïns discuteixen, a la porta de l'edifici, quines accions emprendre | Jordi Olària Gras

 

Cadascuna de les dotze famílies que hi viuen hauran de pagar una quantitat d'uns 1.000 euros, aproximadament, per a la nova instal·lació. Natalia Rusenac detalla que fins que no es reuneixi la quantitat necessària per arreglar tota la instal·lació, la companyia elèctrica «no ens donarà la llum a l'edifici». D'altra banda, afegeix que «sperem tenir llum en el període d'un mes». Un miler d'euros per família és una despesa important pels veïns i veïnes d'aquest bloc que continuen, a hores d'ara, vivint una situació dramàtica per causes alienes i la problemàtica de l'ocupació.

 

També et pot interessar: