El Gaudí Centre programa visites guiades gratuïtes pel pròxim 25 de juny

El museu pretén tornar a despertar l'interès cultural de la ciutat
L'objectiu de la visita és incentivar el consum cultural de la ciutat | Ajuntament de Reus
 

El Gaudí Centre celebra l'aniversari del naixement de l'arquitecte de qui porta el nom, Antoni Gaudí, amb l'organització de visites guiades pel museu. Concretament, seran el 25 de juny per recordar l'autor en unes jornades que han estat pensades pel públic reusenc i la població dels municipis del voltant, després que el centre torni a obrir les portes després del confinament.

En el 168è aniversari del naixement de Gaudí, el museu ha preparat unes jornades més participatives, tal com ha explicat la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, i que estaran «centrades en la figura d’Antoni Gaudí seguint les tendències actuals en el camp de museística i de les visites guiades a museus».

A banda dels trets més coneguts i famosos de la vida de l'artista, el museu proposa centrar-se, en aquesta ocasió, en altres aspectes com la infantesa, els amics de joventut i altres aspectes de la seva personalitat que, tot i més secundaris, són significants també per entendre l'obra del geni modernista.

Les visites tindran lloc el pròxim 25 de juny, en franges horàries, a les 11 hores, a les 12 hores, a les sis de la tarda i a les set. La visita serà gratuïta i en grups reduïts, però tot i això, es prega que per poder efectuar la visita es faci reserva prèvia a través del telèfon 977 010 670 o al correu infoturisme@reus.cat 

L'objectiu, incentivar la cultura

El Gaudí Centre va reobrir les seves portes el passat 8 de juny «amb la voluntat d'esdevenir un espai segur i responsable», és per això que s'han adequat els espais i incorporant elements de seguretat com l'ús de mascaretes i l'aplicació de gel desinfectant.

Des de la regidoria de Promoció de Ciutat s'ha fixat l'objectiu de reincentivar el turisme i les activitats culturals a la ciutat de Reus, és per això que s'impulsen aquesta mena d'iniciatives com les visites guiades al Gaudí Centre, on es pretén que la ciutadania recuperi l'interès pels personatges rellevants de la ciutat.

En aquest sentit, el Gaudí Centre mantindrà l'entrada gratuïta durant tot el mes de juny, amb un horari de dilluns a dissabte, des de les 10 del matí fins a les dues del migdia i des de les quatre de la tarda fins a les vuit del vespre. També obre els diumenges i festius al matí, des de les 10 del matí fins a les dues del migdia.

Un concurs de dibuix sobre Gaudí

En aquesta mateixa línia, des de l'Agència Reus Promoció s'ha creat un concurs, per als infants d'entre sis i 12 anys, en què es proposa realitzar dibuixos de com hom s'imagina a Antoni Gaudí, si passejant per Reus o per Barcelona o de jove o més gran. Tots els que hi participin hauran d'enviar les seves composicions a l'adreça infoturisme@reus.cat amb una data límit del 30 de juny. L'endemà, 1 de juliol, es donarà a conèixer el nom del guanyador.

"Redessa treu a subhasta pública 4 lots de parcel·les del polígon AgroReus" "Reus consolida la seva aposta per l'energia renovable amb noves inversions"