Alcover presenta el programa d'actes de Setmana Santa

Destaca la trobada de desArmats, amb la participació de més d'un centenar d'alcoverencs

Imatge de la Setmana Santa d'Alcover
Imatge de la Setmana Santa d'Alcover | Cedida
24 de març del 2023
Actualitzat a les 17:38h
Alcover ha presentat el programa d'actes de la Setmana Santa 2023, Els actes s’iniciaran el Diumenge de Rams, 2 d’abril, amb la trobada de desArmats, amb la participació de més d’un centenar d’alcoverencs que en el seu dia van formar part dels Armats. Recorreran els principals carrers del nucli antic, acompanyats pels actuals Armats, i serà al passeig de l’Estació on es farà la serp més llarga. Abans es farà la tradicional benedicció de palmes i palmons, a l'església Vella i a la tarda, el viacrucis al Calvari.

El dijous 6 d’abril, destaca la baixada dels misteris amb els armats, des de l’església Nova fins l’església Vella. Tot seguit, es farà la representació del Ball de la Mort. Durant tota la nit, i l’endemà, hi haurà l’exposició de misteris a l’església Vella.

El divendres Sant, 7 d’abril, els Armats despertaran el poble amb les matinades. A les 08.00 h es farà el viacrucis al calvari i, a continuació, es farà la baixada de la Pietat, amb els Armats i la Banda de Cornetes i Tambors Verge del Remei, des de la Garriga fins l’església Vella. A la tarda, es farà la pujada dels misteris amb els Armats, des de l’església Vella fins l’església Nova.

A la tarda, a les 18.00 h, els Armats actuaran a la plaça Nova i a les 22.00 h, es farà la Processó de Sant Enterrament, pels principals carrers i places del nucli antic, amb la participació les Confraries de la Sang i la Pietat, els Armats, el Ball de la Mort, la Coral d’Adults i la Banda de cornetes i tambors Verge del Remei.
 

Les caramelles

Pel que fa al diumenge de Pasqua, dia 9 d’abril, la festa de les caramelles en serà la protagonista a partir de les 18.00 h. Alcover ha programat, del 2 al 9 d'abril, una vintena de propostes per celebrar la Setmana Santa 2023.

El programa de la Setmana Santa d'Alcover està organitzat per l’Ajuntament d’Alcover, la Parròquia de l’Assumpció i la Confraria de la Sang i de la Pietat i l’Associació Picatxa. Els actes compten amb la col·laboració de la Banda de Cornetes i Tambors Verge del Remei, els desArmats d’Alcover i el Cercle d'Amics.