Cambrils engega la segona fase d'obres d'urgència al celler

Es treballa en la reparació urgent d'una esquerda en una de les façanes i l'adequació de les bigues de fusta

Les obres s'han iniciat amb caràcter d'urgència.
Les obres s'han iniciat amb caràcter d'urgència. | TarragonaDigital
20 de desembre del 2023
Actualitzat a les 16:10h
L'Ajuntament de Cambrils, amb el Museu d'Història, ha posat en marxa una segonafased'obres al Celler de Cambrils, antic Museu Agrícola, amb l'objectiu de resoldre les patologiesurgents que afecten l'edifici. Aquesta iniciativa es va iniciar fa una setmana i ja ha començat amb la reparació del mur contigu a la plaça Bernardí Martorell, així com la substitució de les tres finestres originals deteriorades.

En aquesta segona etapa, també s'està treballant en la reparació d'una esquerda a la façana del carrer del Vi i en el tractament de les bigues de fusta de la façana de la plaça Martí Nolla, entre altres intervencions menors.

Aquests treballs són una continuació de les obres iniciades l'any 2022, quan es va redactar un primer projecte pels Serveis Tècnicsmunicipals que prioritzava resoldre patologies constructives urgents. El primer projecte, amb un cost d'execució de 45.740,63 euros, es va dividir en dues fases, amb la primera ja completada amb èxit fa més d'un any. La segona fase, actualment en curs, ha estat adjudicada a l'empresa local Cons Cambrils 3000 SL per un import de 24.489,31 euros.

Un celler Bé Cultural d'Interès Local

Cal destacar que el Celler de Cambrils és un Bé Cultural d'Interès Local i de propietatmunicipal. Els recursos econòmics fins ara destinats a les obres serviran per justificar una subvenció de 22.000euros concedida a principis d'aquest any al Museud'Història de Cambrils. Aquesta subvenció prové de la convocatòria trianual del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a la restauraciód'immobles de notable valorcultural.

El termini d'execució d'aquesta segonafase d'obres és d'un mes, i la seva finalització permetrà avaluar de manera més exhaustiva l'edifici. A més, facilitarà la redacció d'un projecte global de rehabilitació i impulsarà el procés de reobertura d'aquest edifici, una obra de l'arquitecte Bernardí Martorell amb més d'un segled'història.