Comencen les expropiacions a l'Alt Camp i a la Conca de Barberà per construir una nova línia MAT

El Departament d'Acció Climàtica va aprovar el projecte de Red Eléctrica el mes de gener passat

Imatge d'arxiu d'una de les torres de la MAT
Imatge d'arxiu d'una de les torres de la MAT | ACN
23 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:14h
S'han iniciat els tràmits per expropiar diversos terrenys a l'Alt Camp i a la Conca de Barberà per instal·lar-hi una línia de molta alta tensió (MAT) de doble circuit a 220 kV promoguda per Red Eléctrica.

La línia de transport d'electricitat passarà pels termes municipals d'Aiguamúrcia, Barberà de la Conca, Cabra del Camp, el Montmell, el Pla de Santa Maria, el Pont d'Armentera, l'Espluga de Francolí, Montblanc i Vimbodí i Poblet, i afecta tant a finques privades com públiques de diversos ajuntaments, l'ACA o la Diputació de Tarragona, entre d'altres. El Departament d'Acció Climàtica va resoldre favorablement el projecte de la companyia elèctrica el passat 5 de gener de 2023.

En el seu moment, l'Ajuntament del Pont d'Armentera i la Diputació de Tarragona es van mostrar favorables. Només l'Ajuntament de Montblanc va presentar al·legacions demanant la conveniència de desplaçar el trajecte de la línia per tal de reduir els impactes ambientals, paisatgístics i l'afectació al desenvolupament urbanístic. La resta de municipis no van emetre cap informe.

La Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural va demanar un estudi d'impacte d'avifauna per conèixer les afectacions a l'àliga cuabarrada dins el terme municipal d'Aiguamúrcia.