Demanda a Interior per no pagar les hores extres d'un mosso de Tarragona que va morir

El mosso va morir després d'un any de baixa oncològica i Interior es nega a pagar les hores extra i les vacances que tenia acumulades

Un vehicle dels Mossos d'Esquadra
Un vehicle dels Mossos d'Esquadra | Pau Masó
09 de març del 2023
Actualitzat a les 9:23h
El sindicat de Mossos d'Esquadra USPAC ha presentat una demanda contra la Conselleria d'Interior per negar-se a pagar les prop de 400 hores extres fetes per un agent de Tarragona que va morir després d'un any de baixa per una malaltia oncològica.

La seva dona, també mossa, va reclamar que li paguessin les 396,18 hores acumulades i no cobrades, així com les hores d'assumptes personals no gaudides i altres addicionals per antiguitat, 542 hores en total, que pujaven a 12.549,73 euros.

No obstant, Interiorno va respondre a la reclamació, i ara el sindicat ha interposat una demanda judicial. Segons la demanda, l'agent va estar de baixa d'octubre de 2020 a octubre de 2021, i va acabar morint sense haver cobrat les hores acumulades i no pagades.

La dona del difunt reclama les hores extres

La dona va reclamar al juliol i al novembre de l'any passat, però no va obtenir resposta. En concret, havia acumulat 77 hores extres i 319 per haver treballat en festius o en serveis extraordinaris. També tenia pendents de gastar 146 hores d'assumptes propis corresponents als anys 2016, 2017, 2020 i 2021. Arran de la reclamació de la dona, només li van pagar els dies de vacances.

En un comunicat, USPAC diu que "s'ha de ser molt roí per menysprear d'aquesta forma els teus treballadors, i molt poc humà i empàtic amb les famílies respectives, causant un dolor afegit al que ja tenen en haver d'iniciar un procediment judicial per reclamar allò que és just". "És indigne i miserable", conclou.