Ecologistes en Acció alerta dels perills d'emmagatzemar CO2 a la costa de Tarragona

El ministeri per a la Transició Ecològica ha concedit a Repsol per explorar el subsol marí de davant de la costa de Tarragona amb la finalitat d'emmagatzemar diòxid de carboni

Imatge del complex industrial de Repsol a Tarragona.
Imatge del complex industrial de Repsol a Tarragona. | Europa Press
12 de desembre del 2023
Actualitzat a la 13:40h
Ecologistes en Acció s'ha manifestat en contra del permís que el ministeri per a la Transició Ecològica ha concedit a Repsol per explorar el subsolmarí de davant de la costa de Tarragona amb la finalitat d'emmagatzemar diòxid de carboni (CO2).

Per l'entitat, projectes similars a Noruega han "fracassat" i "s'ha demostrat" que són cars "en emissions i consumenergètic. Alhora, han alertat que hi ha riscossísmics i "d'alliberament del gas". Pels ecologistes la injecció d'unes quantes gigatones de CO2 al subsol "produiria canvis perceptibles a la química de les aigües de la costa de Tarragona properes al lloc d'injecció", mentre que si s'injectessin centenars de gigatones s'arribarien a produir "canvis mesurables a la totalitat del mar".

Segons Ecologistes en Acció, "els experiments han demostrat que l'agregació de CO2 pot fer malbé els organismesmarins que se situïn a prop dels punts d'injecció o dels llacs de CO2" i han advertit que encara no s'han estudiat els efectes a llarg termini.