L'Ajuntament de Tarragona ja ha lliurat la distinció de «fill adoptiu» a títol pòstum a Eduard Boada Pascual, el geni dels entrepans. L'homenatge, que ha tingut lloc al passeig arqueològic, ha aplegat un ampli públic, incloent-hi els fills de Boada i el seu biògraf, Enric García Jardí.
L'alcalde Rubén Viñuales ha presidit l'acte i ha posat en relleu la trajectòria de Boada com a figura emblemàtica de la ciutat, remarcant el seu profund arrelament a Tarragona. Per la seva banda, la consellera de Cultura, Sandra Ramos, ha repassat la seva contribució cultural i humana, tot destacant el simbolisme de recordar-lo enguany, coincidint amb el 25è aniversari de la declaració de Tarragona com a Ciutat Patrimoni de la Humanitat.
L'homenatge ha inclòs diverses actuacions musicals i ha finalitzat amb una degustació dels emblemàtics entrepans que caracteritzaven el bar Casa Boada, punt de trobada ciutadà durant dècades.
El 'tascaman' que va deixar empremta a Tarragona
Nascut a Nulles el 1942, Eduard Boada va créixer a Tarragona, on el bar fundat pels seus pares es va convertir amb els anys en un espai de referència. Boada va destacar com a promotor del Carnaval tarragoní durant els anys vuitanta i va ser escollit pregoner de les festes de Santa Tecla el 2019. Creador de receptes populars com el Rotet de Santa Tecla o la Sagnía de Carnestoltes, també va rebre la Medalla al Mèrit Cultural el 2010 i la Medalla al Treball President Macià el 2023.
Després del tancament del bar, Boada va continuar vinculat a la vida cultural de la ciutat, mantenint-se actiu com a escriptor i referent ciutadà. El mític 'tascaman' va morir el passat 14 de desembre del 2024 als 82 anys, deixant una pèrdua irreparable a la ciutat.
Boada era conegut pels seus entrepans i els seus còctels, virtuts que li van valer el sobrenom de 'Tascaman' i un dels rostres populars de la ciutat, coneixedor de bones anècdotes i de records d'una altra època.