El caos perpetu de Rodalies: indignació entre els usuaris afectats pel descarrilament a la R-2

La circulació de trens es veu afectada a la línia de la costa de Rodalies, que arriba al Baix Penedès

Usuaris de Renfe, a l'estació de Vilanova.
Usuaris de Renfe, a l'estació de Vilanova. | ACN / Albert Hernández
16 d'agost del 2023
Actualitzat a les 11:53h
El descarrilament d'un tren a Sitges aquest dimarts 15 d'agost al matí està afectant la circulació de trens a la línia R-2 sud de Rodalies, la que passa per Cunit, Segur de Calafell, Calafell i Sant Vicenç de Calders. Durant gairebé 24 hores no ha pogut circular cap tren entre les estacions de Vilanova i Garraf. Aquest dimecres al matí s'ha pogut restablir el pas dels trens per una de les dues vies, però a una velocitat màxima de 30 km/hora.

Renfe ha habilitat busos llançadora entre Vilanova i Garraf, amb parada a Sitges, i també en direcció a Barcelona i a Tarragona. La mesura, però, no ha estat suficient, i les xarxes socials s'han omplert d'imatges d'usuaris esperant durant hores en alguna de les estacions afectades. Això ha provocat l'enèsima onada d'indignació entre la població.     

"Això de Renfe és una incidència dia sí i dia també, i la informació no corre gaire", es lamentava Dídac Teixidor, veí de Segur de Calafell que s'havia de desplaçar fins a Barcelona. Cristina Millán, veïna de Cubelles, es queixava que havia necessitat "una hora per fer una parada". Mala coordinació i manca d'informació són les queixes més habituals dels usuaris, que es resignen a una situació que és molt habitual.

Tot i que els ciutadans del Baix Penedès tenen l'alternativa de la línia R-4 per anar a Barcelona, aquesta setmana la circulació està tallada entre les estacions de Sant Sadurní d'Anoia i Molins de Rei per les obres del corredor mediterrani. Una situació que afegeix complexitat als desplaçaments per la xarxa ferroviària.