El GEPEC també mostra la seva oposició al projecte del nou polígon de la Bisbal

El grup ecologista assegura que tindria «un alt impacte paisatgístic» al municipi

Imatge virtual de com seria el nou polígon de la Bisbal del Penedès.
Imatge virtual de com seria el nou polígon de la Bisbal del Penedès. | GEPEC
13 de març del 2023
Actualitzat a les 12:57h
El Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans - Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) ha mostrat la seva oposició al projecte per fer un nou polígon industrial a la Bisbal del Penedès, anunciat per l'Ajuntament el passat novembre. Aquest seria un polígon logístic de 84 hectàrees que promou l'empresa Codelfe 2006 SL, impulsora del polígon de les Planes Baixes.

El grup ecologista lamenta "l'alt impacte paisatgístic" que tindria el polígon al municipi, construint "diverses naus d'uns 30 metres d'alçada en una zona agrícola que actualment forma l'única barrera natural entre el poble i els polígons industrials ja existents", apunten en un comunicat. Per impulsar-lo caldria, a més, requalificar els terrenys perquè passin a ser sòl industrial urbanitzable, ja que ara són agrícoles.

Des de GEPEC asseguren que els dos polígons que ja té la Bisbal tenen una ocupació d'un 49% de les naus, per la qual cosa afirmen que "hi ha un 51% dels terrenys dels polígons existents al municipi que estan lliures per poder albergar noves empreses sense la necessitat de crear nous polígons industrials". En el seu moment, però, des de l'Ajuntament van apuntar que en aquests polígons ja no hi ha sòl industrial lliure.

El grup també critica l'elevat volum de trànsit de camions que generaria, amb el seu corresponent "impacte acústic i atmosfèric". Per tot això s'han significat en contra del projecte, tal com ja van fer nombrosos agents i plataformes amb un manifest unitari que van publicar el desembre. Des del govern de la Bisbal van afirmar posteriorment que no estaven d'acord amb el projecte tal com l'havien presentat els promotors, però no tancaven la porta a rebre una inversió a la zona.