El sector turístic de Tarragona preveu una ocupació del 80% pel pont de desembre

El fet que enguany els festius coincideixen en dimecres i divendres facilita estades més llargues

El sector turístic de Tarragona preveu una ocupació del 80% aquest pont de desembre.
El sector turístic de Tarragona preveu una ocupació del 80% aquest pont de desembre. | Ariadna Escoda/ACN
05 de desembre del 2023
Actualitzat a les 11:21h
El sector turístic del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre es prepara per assolir el 80% d'ocupació pel pont de desembre. És la previsió optimista que fa la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme (FEHT), que augura arribar a aquestes xifres en el 20% del parc hoteler obert gràcies en part a la climatologia de les últimes setmanes.

El fet que enguany els festius coincideixen en dimecres i divendres han facilitat estades més llargues, tal com ha afirmat a l'ACN la presidenta de la FEHT, Berta Cabré. Per contra, les cases rurals ebrenques rebaixen les previsions d'ocupació a la meitat, fins al 40%.

Segons Juanjo Bel, portaveu d'Aturebre, aquesta coincidència de dates propicia que els visitants optin per volar a altres destinacions, especialment a l'estranger.
 

Un millor pont que el del 2022

En comparació a l'any passat, els empresaris del sector turístic preveuen un millor pont de desembre i calculen que l'ocupació s'elevarà al 80%. Es tracta d'una xifra que cal contextualitzar-la amb el parc hoteler que resta obert al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, que la FEHT comptabilitza en el 20%.

Segons la presidenta de la federació, Berta Cabré, es tracta d'un "bon pont", ja que facilita que els visitants puguin enllaçar-lo amb el cap de setmana, allargant l'estada un màxim de cinc dies amb pernoctacions més continuades i llargues, de fins a quatre nits.

Pel que fa a les destinacions escollides per aquestes dates, el sector apunta que la bona climatologia de les últimes setmanes ha ajudat a moltes famílies a decidir-se per zones de costa, si bé les d'interior del Camp de Tarragona també mantenen el seu atractiu de l'època.

D'altra banda, el perfil dels turistes que visiten la zona continua sent de proximitat, en especial de les comarques lleidatanes i barcelonines, a més de comunitats del nord d'Espanya.

Segons Cabré, els turistes aprofiten per fer més escapades al llarg de l'any, una tendència que amb els anys va guanyant pes. "Cada vegada més, veiem que les famílies intenten fer unes vacances d'estiu potser més curtes, però repetir més sortides durant l'any", ha afegit.
 

Menys optimisme a les Terres de l'Ebre

Ara bé, les perspectives no són tan optimistes a les Terres de l'Ebre i més concretament en els allotjaments rurals. Segons el portaveu d'Aturebre, Juanjo Bel, l'ocupació d'aquest pont a la vintena de cases rurals ebrenques associades a l'entitat es rebaixaria fins al 40%.

Una situació que Bel justifica perquè els visitants optin per escollir destinacions internacionals coincidint amb un pont llarg o bé prefereixin anar al Pirineu amb l'estrena de la temporada de neu.

Des de l'associació d'empreses d'ecoturisme del Delta de l'Ebre, les previsions per aquest pont oscil·len entre el 50% i el 70% d'ocupació, a l'espera de les reserves d'última hora.

D'altra banda, tant al Camp de Tarragona com a les Terres de l'Ebre coincideixen en fer una bona previsió de cara a les festes de Nadal, en especial per Cap d'Any. En el cas ebrenc, esperen penjar el cartell de complet.