El tall d'aigua de l'Hospital de Reus s'allargarà, almenys, un altre mes

Fa uns dos mesos que es van implantar restriccions d'aigua arran d'unes anàlisis rutinàries al circuit del centre sanitari

Les primeres restriccions i mesures es van aplicar fa uns dos mesos
Les primeres restriccions i mesures es van aplicar fa uns dos mesos | Laia Solanellas
Tarragonadigital / ACN
12 de juny del 2023
Actualitzat a la 13:07h
Les restriccions d'aigua a l'Hospital Sant Joan de Reus fa uns dos mesos que duren i es preveu que s'allarguin, almenys, un mes més. Les darreres anàlisis trimestrals van detectar un valor més alt del que marca el protocol, tot i que no s'ha especificat quin. Els tests fets arran d'aquesta descoberta continuen mostrant aquest valor massa alt, motiu pel qual es mantenen les mesures, que des del centre sanitari qualifiquen de "preventives".

Per tal d'esvair temors infundats, des de l'hospital s'assegura que no hi ha cap pacient afectat de legionel·la. La restricció s'aplica a aixetes i dutxes tant de cara als pacients com al professional sanitari. És per això que s'han instal·lat banys a cada planta d'hospitalització perquè els pacients ingressats puguin dutxar-se.

Aquest dissabte s'ha fet una nova prova, a través d'un xoc químic, per mesurar els valors que presenta el sistema d'aigua. Els resultats tardaran un mes i, per tant, les restriccions i les mesures no s'aixecaran abans. Segons afegeixen des de l'Hospital Sant Joan, en paral·lel es treballa per renovar els airejadors de les aixetes dels banys d'ús públic.

A més, el personal d'infermeria facilita tovalloletes humides perquè els pacients ingressats mantinguin la higiene corporal mentre durin les restriccions. A banda, s'està renovant la canonada principal d'aigua calenta, malmesa en alguns punts a causa del pas del temps. Els tretze anys que fa que està operativa també han comptat amb xocs tèrmics que han ajudat al seu deteriorament.

Amb aquest escenari, segons expliquen des de l'Hospital Sant Joan, es fa difícil fer les actuacions que marquen el protocol de manera correcta. A més, també s'ha posat en marxa una auditoria de la instal·lació del centre sanitari per detectar altres millores tècniques que s'hagin d'implantar.