El teu futur comença aquí: Tot el que has de saber de l'Espai de l'Estudiant de Valls

Els dies 9 i 10 de març, Valls acollirà la 23a edició de l'esdeveniment

Imatge d'una edició anterior de l'Espai de l'Estudiant de Valls
Imatge d'una edició anterior de l'Espai de l'Estudiant de Valls | Cedida
07 de març del 2023
Actualitzat a les 12:52h
Arriba la 23a edició de l’Espai de l’Estudiant els dies 9 i 10 de març de 2023 a Valls. Durant dos dies, dijous i divendres, l'horari d'obertura dels matins serà de 9h a 14h. Pel que fa a la visita que es reserva als centres educatius, hi ha la possibilitat de visitar-lo en grup també el dijous a la tarda, a partir de les 15:30h. A més, la tarda del dijous, de les 15:30h a les 19h, el recinte s’obre també per al públic en general.

L’Espai de l’Estudiant és una fira anual que inclou, entre d’altres, tota la proposta formativa a nivell universitari i de cicles formatius de Catalunya, partint d’una idea de descentralització -atansar l’oferta informativa a la demanda de les comarques del sud de Catalunya- i d’optimització d’esforços –un ambient menys massificat permet, per una banda, identificar millor els centres formatius per part dels alumnes i per l’altra millorar les condicions en què els informadors realitzen la seva tasca.
 

Què trobareu a l'Espai?

A l'Espai de l'Estudiant s'hi podran trobar les ofertes educatives en estudis universitaris, estudis de postgrau, formació professional, tallers ocupacionals, idiomes, estudis superiors, escoles de negocis, estudis artístics, batxillerat, formació no reglada i serveis per als joves (residències, estudiar i treballar a l’estranger, serveis financers…).

L’Espai s’adreça, principalment, als alumnes de 4t d’ESO, Cicles Formatius i Batxillerat. Donat que l’Espai acull centres amb oferta de tallers ocupacionals i altres estudis no reglats, la visita és també interessant per als col·lectius que estan rebent una formació fora dels canals habituals.

Pel que fa a estudis universitaris i superiors, els interessats en màsters, postgraus, cursos d’especialització o formació permanent tenen també una cita amb l’Espai. Igualment l’oferta laboral, els serveis a la joventut i l’oferta d’idiomes amplia el ventall d’oportunitats per a públics diversos.

L’Espai de l’Estudiant està organitzat pel Consorci Prouniversitari, una secció de l’Institut d’Estudis Vallencs i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya, així com d’institucions i empreses compromeses amb el foment de la formació i l’ocupabilitat.