El Vendrell augmenta la pressió contra l'incivisme amb més de 300 sancions en un any

El regidor de Seguretat Ciutadana ha expressat la voluntat d'incrementar la presència policial als carrers vendrellencs

Soriano ha explicat la voluntat del govern vendrellenc d'incrementar la presència policial al carrer.
Soriano ha explicat la voluntat del govern vendrellenc d'incrementar la presència policial al carrer. | TarragonaDigital
04 de gener del 2024
Actualitzat a la 13:23h
Els Serveis Jurídics de l'Ajuntament del Vendrell han interposat un total de 369sancions al llarg del 2023 en relació amb denúncies per accions d'incivisme tramitades per la Policia local. Aquestes dades reflecteixen els esforços de la policia local per mantenir l'ordre al municipi, segons ha explicat el regidor de SeguretatCiutadana, Christian Soriano.

Soriano també ha explicat en roda de premsa que una de les prioritats del govern vendrellenc en aquest mandat és la d'augmentar "la presènciapolicial als carrers per intensificar la lluita contra l'incivisme".

Els motius més freqüents de les denúncies han estat la molèstia de sorolls, que representa un 32% del total. Seguidament, amb un 27%, es troben les infraccionsmediambientals com ara tirar brossa a terra, abocamentsil·legalsorinar a la via pública. Les qüestions relacionades amb els animals, com la falta de xip o la presència de gossos potencialment perillosos sense llicència, han representat un 21% de les sancions.

D'altres motius de sanció inclouen l'ocupació de la viapública sense permís (9%), infraccions relacionades amb vehicles (6%, principalment per l'ús fraudulent de la targeta d'aparcament per a persones amb discapacitat), el consum de begudesalcohòliques a la via pública (3%), i infraccions vinculades a activitatseconòmiques (1%).