El Vendrell permetrà visitar les obres del Tabaris durant la fira T'estiu

L'antic Turismar deixarà nombroses activitats culturals, familiars i festives a Coma-ruga

La fira T'estiu obre la temporada alta a les platges del Vendrell.
La fira T'estiu obre la temporada alta a les platges del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell
14 de juny del 2023
Actualitzat a les 12:41h
Coma-ruga acollirà entre els dies 23 i 25 de juny la fira T'estiu, antigament coneguda com a Turismar, amb la qual es dona la benvinguda a la temporada estiuenca. Durant el cap de setmana, la plaça dels Germans Trillas i els seus voltants acolliran nombroses activitats culturals, festives i familiars, que també serviran per recordar la història d'aquest nucli marítim.

Una de les activitats destacades serà la visita d'obres al nou edifici del Tabaris, que es podrà fer tots tres dies a la tarda amb inscripció prèvia. Des de Turisme informaran a les xarxes socials com es pot demanar reserva per a la visita. 

La història de Coma-ruga i Sant Vicenç de Calders

El T'estiu tindrà un component històric per conèixer els orígens de Coma-ruga i Sant Vicenç de Calders. D'aquesta manera, el pavelló C de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç acollirà una exposició sobre la seva història que es podrà veure el dissabte 24 de les onze a la una del migdia i de les sis a dos quarts de vuit de la tarda. El mateix dissabte a les 19.45 hores hi haurà una ruta guiada per la colònia.

El diumenge 25 a les 19.00 hores hi haurà una altra ruta, en aquest cas per descobrir els orígens de Coma-ruga, sortint de la plaça dels Germans Trillas. A això cal sumar-hi activitats com un taller de mandales per pintar elements històrics de Coma-ruga i un photocall que s'ambienta en l'estació de Sant Vicenç de l'any 1887.

Revetlla amb castell de focs

Els actes de la programació del T'estiu inclouen els de la revetlla de Sant Joan del dia 23 de juny, amb un castell de focs a les onze de la nit i un concert posterior de Remember Music Show a la plaça dels Germans Trillas.

El dissabte 24 es presentarà una antologia de poemes de l'Associació Coma-ruga Literària a l'Hotel Brisamar Suites (18h), i hi haurà un monòleg de Charlie Pee (21.30h). A les 22.15 hores s'ha programat una cercavila molt peculiar amb elements marins que il·luminaran l'espai firal. La jornada es tancarà amb un concert de La Betty Orquestra a les onze de la nit.

Pel diumenge 25 s'ha preparat una visita al Pla de Mar i les Madrigueres (10h), un recital poètic (19h) i una representació teatral sobre la Coma-ruga del 1920 (20h). Un espectacle de l'escola de flamenc Paca García posarà el punt final a la fira a les 21.30 hores.