Els ciutadans de Calafell escolliran entre 19 propostes als pressupostos participatius

A partir del divendres 8 de setembre es podrà escollir entre les propostes que han passat la selecció

Calafell escollirà entre 19 propostes als pressupostos participatius.
Calafell escollirà entre 19 propostes als pressupostos participatius. | Ajuntament de Calafell
06 de setembre del 2023
Actualitzat a la 13:31h
L'Ajuntament de Calafell ha tancat el procés d'acceptació de propostes per als pressupostosparticipatius de l'any 2024. En total, han estat 19 les propostes que s'han acabat acceptant i entre les quals els ciutadans i ciutadanes de Calafell hauran d'escollir.

El Consell Ciutadà va validar el dimarts, 5 de setembre, les propostes que han superat la fase de viabilitat tècnica, legal i econòmica, realitzada aquest estiu pels serveis municipals. En total s'havien proposat 24idees, de les quals finalment 19 passaran a votació. Quatre d'elles han quedat fora per no complir amb els requisits de la convocatòria i, d'entre les restants, dues eren coincidents i s'han fusionat en una.

La tinentd'alcalde de Participació Ciutadana, Helena Rubio, ha explicat que "la gran majora de les propostes estan relacionades amb l'ecologiaurbana", un fet que per a la regidora posa de manifest "l'interès i la preocupació que el mediambient desperta entre la ciutadania en els diferents àmbits".

El pressupost que es destinarà a aquestes mesures serà de 500.000 euros, tot i que cal recordar que cap de les mesures pot superar els 200.000 eurosindividualment, d'aquesta manera es garanteix que puguin sortir escollides trespropostes, com a mínim.

Obertura del període de votacions


Així doncs, un cop seleccionades les propostes, a partir del 8 de setembre s'obrirà el període de votacions, el qual s'allargarà fins al 29 de setembre. Les votacions es poden fer mitjançant la plataforma electrònica DecidimCalafell, però també hi haurà puntspresencials de suport a les persones que no tinguin accés a Internet o dificultats per moure's en entorns digitals.

Poden votar als pressupostosparticipatius de Calafell totes aquelles persones majors de 16 anys que estiguin empadronades al municipi. Els punts presencials per votar seran el centre cívic CinemaIris, la biblioteca Casa Nova de Segur o la biblioteca Ventura Gassol, de dilluns a divendres i de 10 a 13 hores.