En(re)cordar, de les vallenques Marta Arjona i Maite Blasco, guanya el premi a la millor pel·lícula al Festival de Cinema Castells

La peça, de 15 minuts de durada, gira entorn de la vallenca Rosa Barrufet, que regenta l'establiment de cal Blanco

Imatge de les premiades i el regidor Andreu Gassó
Imatge de les premiades i el regidor Andreu Gassó | Cedida
31 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 8:38h
Nou èxit audiovisual de Marta Arjona i Maite Blasco. El curt En(re)cordar, dirigit per les dues vallenques, ha guanyat el premi a la Millor Pel·lícula en la categoria Secció Oficial Documentals a Competició del Festival Cinema Castells 2023, celebrat la setmana passada a Vilafranca del Penedès.

En(re)cordar, una producció de 2023, vincula dos mons aparentment allunats com són els castells i la d’encordar cadires de forma manual. La peça, de 15 minuts de durada, gira entorn de la vallenca Rosa Barrufet, que regenta l'establiment de cal Blanco, una botiga de tradició familiar a Valls amb 170 anys d’història.

La Rosa és la filla del Ramon Barrufet, un històric casteller de la Colla Joves, accidentat el 2002 amb la caiguda d’un 5de8, i alhora és besneta del mític cap de colla de la Colla Nova, Ramon Barrufet, el Blanco, que també va liderar la colla unificada (també coneguda com la barreja) dels Xiquets de Valls entre 1939 i 1947.