Les escoles bressol del Camp de Tarragona es tenyeixen de groc per reclamar millores

Les educadores exigeixen més recursos, condicions laborals dignes i ràtios més baixes per garantir una educació de qualitat

Les educadores de les escoles bressol de Tarragona han engegat una campanya per visibilitzar les mancances al sector.
Les educadores de les escoles bressol de Tarragona han engegat una campanya per visibilitzar les mancances al sector. | TarragonaDigital
20 de gener de 2025, 16:26

Les professionals de les escoles bressol del Camp de Tarragona han iniciat una campanya reivindicativa sota el lema 'Dimecres, samarretes grogues', amb l'objectiu de visibilitzar les mancances i reclamar una atenció digna al cicle educatiu de 0 a 3 anys. Aquesta acció, impulsada per una plataforma creada per educadores i personal del sector, posa el focus en la necessitat d'incrementarrecursos, reduir la sobrecàrrega laboral i garantir unes condicions laborals adequades.

Les educadores denuncien que l'etapa 0-3 està infravalorada per les institucions, amb ràtios massa altes que dificulten un acompanyament respectuós i individualitzat dels infants. Alhora, reclamen una actualització del marc normatiu, millores en els salaris i més inversions per proporcionar recursos pedagògics suficients, especialment per atendre infants amb necessitats educatives especials. Aquesta precarietat laboral i estructural, segons expliquen, genera desmotivació i perjudica tant les professionals com les famílies que depenen del servei.

La campanya de les samarretes grogues, que s'ha estès també entre les famílies amb petits gestos de suport, com vestir els infants amb peces grogues els dimecres, és només el punt de partida asseguren. La plataforma té previst mantenir trobades amb administracions i agents del sector per reclamar solucions immediates. No descarten, si les demandes no són ateses, organitzar mobilitzacions i protestes per visibilitzar la situació.

"Reclamem el reconeixement que mereixem i unes polítiques sensibles que garanteixin un desenvolupament harmònic dels infants", asseguren des de la plataforma. Les educadores remarquen que l'etapa 0-3 no pot ser considerada de segona dins l'educació infantil i que, com a base del desenvolupament dels infants, necessita un tracte prioritari.